Кекс с пълнеж от течен шоколад в Еър Фрайър

от | апр. 18, 2024 | Еър Фрайър Десерти, Рецепти за Еър Фрайър, Рецепти за Мултикукър | 0 коментари

Представяме ви нашият кекс с пълнеж от течен шоколад "Нутела", възхитителна комбинация от богата маслена наситеност и всичко това направено до съвършенство във вашия надежден Еър Фрайър. Със златистокафявия си маслен аромат и божествения си пълнеж от Нутела, този кекс със сигурност ще зарадва гостите Ви! Лесен за приготвяне и изключително вкусен, той е идеалното лакомство за всеки повод. Нека се потопим в рецептата и да се отдадем на парченце чиста наслада!
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Десерт
Кухня Африканска
Порции 12
Калории 369 kcal

Продукти
  

  • 113 грама масло на кубчета
  • 100 грама захар
  • 100 грама пакетирана кафява захар
  • 1 голямо яйце на стайна температура
  • 15 милилитра ванилов екстракт
  • 180 грама универсално брашно
  • 2,5 милилитра морска сол
  • 2,5 милилитра сода бикарбонат
  • 150 грама парченца тофи
  • 125 грама Нутела
  • Сладкарска захар по желание

Инструкции

  • В малка тежка тенджера разтопете маслото на среден огън до златисто кафяво, като бъркате непрекъснато за около 5-7 минути. Свалете от огъня и прехвърлете в голяма купа. Оставете да се охлади напълно, докато маслото стане твърдо.
  • Загрейте предварително Вашия Еър Фрайър до 175°C (350°F). Постелете дъното на намазнена 20-сантиметрова кръгла тава за печене, която се побира в Еър Фрайъра, с хартия за печене и намаслете хартията.
  • Добавете захарта към маслото в купата и разбийте, докато стане на трохи, около 2 минути. Разбийте яйцето и ванилията.
  • В друга купа разбийте заедно брашното, солта и содата за хляб. Постепенно разбийте тази смес в маслената смес. След това сгънете парченцата тофи.
  • Натиснете половината от тестото върху дъното и нагоре по стените на подготвената тава. Разпределете Нутела върху тестото в тавата, оставяйки около 1,25 сантиметра от ръба. Натиснете останалото тесто между листовете пергамент в 20-сантиметров (8-инчов) кръг. Поставете го върху Нутелата и прищипете краищата, за да се запечатат. По желание поръсете допълнително с морска сол.
  • Гответе в предварително загрятия Еър Фрайър , докато клечката за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, за около 10-12 минути.
  • Разхлабете стените на тигана с нож. Охлажда се в тавата за 10 минути, преди да се извади върху решетка. Отстранете пергаментовата хартия. Поръсете със сладкарска захар преди сервиране, ако желаете.
Ключови думи кекс, Кекс с течен шоколад в еър фраър, Нутела, Нутела, Кекс с течен шоколад в Еър Фрайър, кекс, шоколад