Тези кюфтета, приготвени в еър фрайър, са вкусни, сочни и здравословни, тъй като използват минимално количество мазнина. Насладете се на това лесно и бързо българско ястие, което ще се хареса на цялото семейство!
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Българска
Порции 4
Калории 250 kcal

Продукти
  

  • 500 г кайма смес от свинско и говеждо или само говеждо
  • 1 средно голяма глава лук настъргана
  • 2 скилидки чесън ситно нарязани
  • 1 яйце
  • 50 г галета
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 1 супена лъжица магданоз ситно нарязан
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка кимион

Инструкции

  • Подготовка на сместа за кюфтетата:
  • В голяма купа смесете каймата, настъргания лук, чесъна, яйцето, галетата и прясното мляко.
  • Добавете нарязания магданоз, солта, черния пипер, червения пипер и кимиона.
  • Разбъркайте добре, докато всички съставки се смесят равномерно.
  • Оформяне на кюфтетата:
  • Оформете сместа на малки кюфтета с приблизително еднакъв размер (около 20-25 г всяко), за да се готвят равномерно.
  • Готвене в еър фрайър:
  • Загрейте еър фрайъра до 180°C.
  • Подредете кюфтетата в кошницата на еър фрайъра, като оставяте малко разстояние между тях, за да може въздухът да циркулира свободно.
  • Гответе кюфтетата за 12-15 минути, като ги обърнете на половината време, за да се изпекат равномерно. Те трябва да бъдат златисти и добре изпечени отвън.
  • Сервиране:
  • Сервирайте кюфтетата топли, с гарнитура по ваш избор, например свежа салата, печени картофи или ориз.
Ключови думи кайма, кюфтета, кюфтета в еър фрайър