Невероятните сандвичи Монте Кристо (Благодарим ти, Александър Дюма!)

от | апр. 18, 2024 | Рецепти, Пица и сандвичи, Рецепти с Пилешко, Храни - Общи | 0 коментари

Сладък и същевременно солен, сандвичът Монте Кристо се приготвя изненадващо лесно! Не всеки ден можете да хапнете сандвич със захар, но този ден може да е точно днес! Сандвичът Монте Кристо може да изглежда изискан, но не позволявайте това да ви попречи да го направите у дома. Рецептата всъщност е доста лесна. Сандвичът Монте Кристо се гордее с уникална комбинация от солени и сладки съставки. Той е запълнен с шунка, пуешко, сладко от малини и швейцарско сирене, след което се потапя в тесто, подобно на това, което използвате за френски тост. Сандвичът се запържва на тиган до кафяво и хрупкаво, след което се сервира с още повече малиново сладко за потапяне.
Когато сте готови да увеличите обичайния си списък от рецепти за сандвичи, това е нещото, което трябва да опитате!
Защо се нарича Монте Кристо?
Точният произход на сандвича Монте Кристо е неизвестен! Рецептата вероятно произлиза от френския сандвич croque-monsieur, който се прави с резени шунка и сирене грюер или ементал и се препича в масло.
Създателят на този сандвич може да е погледнал към друга френска класика, романът „Граф Монте Кристо“ от Александър Дюма.
Стандартните версии на сандвича започват да се появяват в американските менюта през първата половина на 20-ти век, като някои източници казват, че е създаден в Калифорния. През 60-те години Монте Кристо е добавен към менютата в ресторант "Блю Байо" на тематичния площад на Дисниленд в Луизиана, Ню Орлиънс. Оттам нататък сандвичът става любим на американците.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 5 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Закуска
Кухня Американска
Порции 2
Калории 450 kcal

Продукти
  

  • 4 филийки бял хляб
  • 4 филийки шунка
  • 4 филийки швейцарско сирене
  • 2 големи яйца
  • 60 милилитра мляко
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Масло за пържене
  • Пудра захар за поръсване по желание
  • Малиново сладко или кленов сироп за потапяне по желание

Инструкции

  • Поставете резен шунка и резен швейцарско сирене върху две филийки хляб. Отгоре покрийте с останалите две филийки хляб, за да оформите два сандвича.
  • В плитък съд разбийте заедно яйцата, млякото, солта и черния пипер, докато се смесят добре.
  • Загрейте супена лъжица масло в голям тиган на среден огън.
  • Потопете всеки сандвич в яйчената смес, като покриете двете страни равномерно.
  • Поставете потопените сандвичи в тигана и гответе до златисто кафяво и хрупкави от двете страни, около 2-3 минути на страна.
  • Извадете сандвичите от тигана и ги поставете върху покрита с хартиена кърпа чиния, за да се отцеди излишното масло.
  • По желание поръсете сандвичите с пудра захар за сладко усещане.
  • Сервирайте сандвичите Монте Кристо топли, както са, или със сладко от малини или кленов сироп за топене.
  • Насладете се на своя домашен сандвич Монте Кристо, перфектна комбинация от пикантни и сладки вкусове!
Ключови думи Монте Кристо, пуешко, сандвич, сандвичи Монте Кристо, шунка