Насладете се на сладкото и пикантно преобразяване на жълтия лук, който се превръща в златисто, карамелизирано лакомство с помощта на фритюрника. Този прост и бърз метод разкрива естествените захари на лука, което го превръща в перфектна гарнитура за бургери, ароматно допълнение към салати или в богата и вкусна самостоятелна гарнитура. Сбогувайте се с дългия процес на карамелизиране на лука на печката и приветствайте този бърз и ефективен метод на фритюрник, който ви дава също толкова вкусни резултати с минимални усилия.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 5 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Вегетарианска
Кухня Международна, Универсална
Порции 2
Калории 40 kcal

Продукти
  

  • 2 средно големи глави жълт лук нарязани на тънки филийки
  • 1 с.л. от предпочитаното от вас олио зехтинът е чудесен
  • 1/2 ч.л. сол

Инструкции

  • Започнете, като загреете въздушния си фритюрник на 187°C (370°F). Тази оптимална температура е от ключово значение за постигане на перфектна карамелизация, без лукът да изгори.
  • Докато фрайъра се загрява, вземете голяма купа и смесете нарязания лук със супената лъжица олио. Поръсете солта отгоре. Разбъркайте всичко заедно, докато резените лук се покрият равномерно с олиото и солта. Това гарантира, че всяко парче лук ще се сготви равномерно и ще придобие възхитителен, леко подправен вкус.
  • След като въздушният фритюрник е готов, внимателно прехвърлете омасления и осолен лук в кошницата. Разпределете ги на равномерен пласт, за да осигурите равномерно готвене и въздушен поток около всяко парче.
  • Настройте таймера за 5 минути и оставете лука да се готви. По средата на пърженето, на около 2,5 минути, отворете кошницата на фритюрника и я разклатете добре или използвайте щипци, за да разбъркате лука. Тази стъпка е от решаващо значение, за да се предотврати слепването на парчетата и за да се постигне перфектната мекота и карамелизация.
  • След като лукът се е готвил цели 5 минути, проверете дали е готов. Търсете лук, който е мек и е придобил прекрасен златисто-кафяв оттенък. Ако все още не е напълно готов, можете да го готвите още 1-2 минути, но не забравяйте да го наблюдавате внимателно, за да не загори.
  • След като са готови, извадете лука от кошницата на еър фрайъра и го сервирайте топъл. Те са отлично допълнение към широк спектър от ястия. Насладете се на перфектно карамелизирания си лук като гарнитура или добавка с минимално суетене и максимален вкус!
Ключови думи Еър Фрайър, лук