Тези хрупкави вегетариански хапки тофу в еър фрайър са вкусна и безпроблемна алтернатива на традиционните пилешки хапки. Покрити с ароматна смес от галета и подправки, те са хрупкави отвън и нежни отвътре. Перфектни за бързо вечерно ястие през седмицата или като предястие.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Вегетарианска
Кухня Азиатска
Порции 4
Калории 180 kcal

Продукти
  

  • 1 блок изключително твърдо тофу пресовано и отцедено
  • 1/2 чаша галета за предпочитане пълнозърнеста
  • 2 супени лъжици хранителна мая
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1 чаена лъжичка лук на прах
  • 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1/4 чаена лъжичка черен пипер
  • Спрей за готвене или спрей със зехтин

Инструкции

  • Загрейте предварително своя еър фрайър до 375°F (190°C).
  • Нарежете пресованото тофу на малки хапки.
  • В плитка купа смесете галетата, хранителната мая, чесъна на прах, лука на прах, пушения червен пипер, солта и черния пипер.
  • Напръскайте леко парчетата тофу със спрей за готвене или спрей със зехтин.
  • Покрийте всяко парче тофу със сместа от галета, като натиснете внимателно, за да полепне.
  • Поставете покритите хапки тофу на един слой в кошницата на фритюрника, като се уверите, че не се допират.
  • Гответе в еър фрайъра за 12-15 минути, като обръщате наполовина, докато хапките станат златистокафяви и хрупкави.
  • Сервирайте горещо с любимия си сос за топене.
Ключови думи Веган салата с тофу, вегетариански хапки, хапки от тофу в еър фрайър