Търсите здравословен и вкусен начин да приготвите тиквички? Тази рецепта за хрупкави тиквички в еър фрайър е идеалното решение! Тиквичките са не само нискокалорични и богати на хранителни вещества, но и невероятно вкусни, когато се приготвят правилно. С помощта на еър фрайър можете да постигнете перфектната хрупкава коричка, без да използвате много мазнина. В нашата рецепта ще ви покажем как бързо и лесно да приготвите тиквички в еър фрайър, като същевременно запазите всичките им полезни качества. Следвайте нашите стъпки и се насладете на здравословно и апетитно ястие, което ще впечатли цялото семейство! Разберете как да приготвите тиквички в еър фрайър и се възползвайте от всички ползи, които този метод на готвене предлага.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Вегетарианска
Кухня Българска
Порции 4
Калории 180 kcal

Продукти
  

  • 2 средно големи тиквички около 400 г
  • 50 гр галета
  • 30 гр настърган пармезан
  • 1 чаена лъжичка чесън на прах
  • 1 чаена лъжичка сушен риган
  • 1 чаена лъжичка сушен босилек
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 2 яйца
  • 50 гр брашно

Инструкции

  • Измийте и нарежете тиквичките на пръчици с дебелина около 1 см и дължина около 5 см.
  • В една купа смесете галетата, настъргания пармезан, чесъна на прах, ригана, босилека, солта и черния пипер.
  • В друга купа разбийте яйцата.
  • В трета купа сложете брашното.
  • Оваляйте всяка тиквичка в брашно, след това потопете в яйцата и накрая оваляйте в сместа от галета и подправки.
  • Подредете тиквичките в еър фрайъра на един слой, като избягвате пренатрупване.
  • Гответе на 200°C за около 10-12 минути, като обърнете пръчиците на половината време, за да се получи равномерно хрупкава коричка.
  • Сервирайте топли, като можете да ги поднесете с любимия си сос за топене (например чесново-майонезен сос или кисело мляко с копър).
Ключови думи Салата с панделки от тиквички, хрупкави тиквички в еър фрайър