Адобо Сос
Нашият сос Адобо е пътешествие из силните вкусове на Мексико. Неговият пикантен, остър и леко сладък профил превръща всяко ястие във фиеста от вкусове, предлагайки истинско автентично преживяване с всяка хапка.
Продукти
- 50 г сушени люти чушлета например анчо или гуахильо, без дръжки и семена
- 2 скилидки чесън обелени
- 1 малка глава лук обелена и нарязана
- 1 ч. л. семена от кимион
- 1/2 ч. л. черен пипер на зърна
- 1/2 ч. л. сол
- 2 с.л. ябълков оцет
- 500 мл вода
Съвети
- Винаги боравете внимателно със сушени чили. Препоръчително е да носите ръкавици, за да предотвратите евентуален дискомфорт.
- Сосът ще издържи до 1 седмица в хладилника.
- Сосът Адобо е изключително универсален, което го прави възхитително допълнение към такос, енчиладас и буритос. Можете да го използвате и като марината за месо или ароматен слой в запеканки.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.