агнешки котлети в еър фрайър
Отдайте се на богатите вкусове на перфектно приготвеното агнешко месо с нашите агнешки котлети за пържене в еър фрайър! След едночасово мариноване за подобряване на вкуса, тези котлети се пържат на въздух до апетитна мекота, която ще накара всички да попитат за още.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Време за Мариноване 1 час
Общо Време 1 час 25 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 300 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 8 агнешки котлета
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън смлян
  • 2 ч.л. розмарин пресен или сушен
  • 1 ч.л. мащерка прясна или сушена
  • сок от 1 лимон

Инструкции

  • В голяма купа смесете зехтина, смления чесън, розмарина, мащерката, лимоновия сок, солта и пипера, за да приготвите маринатата.
  • Добавете агнешките котлети в купата, като се уверите, че са напълно покрити с маринатата. Покрийте и оставете в хладилника за 1 час.
  • Подредете маринованите агнешки котлети в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се застъпват.
  • Гответе на 180°C в продължение на 15 минути, като обръщате котлетите по средата или докато достигнат желаната от вас степен на готовност.
  • Оставете котлетите да починат за няколко минути, преди да ги сервирате.

Съвети

  • Винаги проверявайте вътрешната температура на котлетите, за да сте сигурни, че са напълно готови. За средно изпечени котлети температурата трябва да е около 63°C, когато се провери с термометър за месо.
  • Агнешките котлети могат да се сервират с гарнитура от печени зеленчуци или свежа салата за пълноценно ястие.
  • Регулирайте маринатата според предпочитанията си. Можете да добавите други билки и подправки или да използвате сок от лайм вместо лимон, за да придадете различен вкус.
Ключови думи агнешко, Еър Фрайър