Отдайте се на богатите вкусове на перфектно приготвеното агнешко месо с нашите агнешки котлети за пържене в еър фрайър! След едночасово мариноване за подобряване на вкуса, тези котлети се пържат на въздух до апетитна мекота, която ще накара всички да попитат за още.
1 от една оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Време за Мариноване 1 час
Общо Време 1 час 25 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 300 kcal

Продукти
  

  • 8 агнешки котлета
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън смлян
  • 2 ч.л. розмарин пресен или сушен
  • 1 ч.л. мащерка прясна или сушена
  • сок от 1 лимон

Инструкции

  • В голяма купа смесете зехтина, смления чесън, розмарина, мащерката, лимоновия сок, солта и пипера, за да приготвите маринатата.
  • Добавете агнешките котлети в купата, като се уверите, че са напълно покрити с маринатата. Покрийте и оставете в хладилника за 1 час.
  • Подредете маринованите агнешки котлети в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се застъпват.
  • Гответе на 180°C в продължение на 15 минути, като обръщате котлетите по средата или докато достигнат желаната от вас степен на готовност.
  • Оставете котлетите да починат за няколко минути, преди да ги сервирате.

Съвети

  • Винаги проверявайте вътрешната температура на котлетите, за да сте сигурни, че са напълно готови. За средно изпечени котлети температурата трябва да е около 63°C, когато се провери с термометър за месо.
  • Агнешките котлети могат да се сервират с гарнитура от печени зеленчуци или свежа салата за пълноценно ястие.
  • Регулирайте маринатата според предпочитанията си. Можете да добавите други билки и подправки или да използвате сок от лайм вместо лимон, за да придадете различен вкус.
Ключови думи агнешко, Еър Фрайър