Здравословна Рецепта за Печено Брюкселско Зеле в Еър Фрайър

от | мар. 26, 2023 | Еър Фрайър Вегетариански, Рецепти за Еър Фрайър | 0 коментари

Тази рецепта за брюкселско зеле в еър фрайър, е изключително лесна за приготвяне и може да ви послужи като отлична гарнитура, а защо не и като основно ястие? Пълно с фибри, витамини и антиоксиданти, брюкселското зеле е ценно допълнение към всяко меню. Когато се изпече със смес от подправки и зехтин, то се превръща в хрупкаво и пикантно ястие, което със сигурност ще задоволи и най-капризните любители на храната.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 17 минути
Ястие Веган, Вегетарианска, Гарнитура
Кухня Europe
Порции 3

Продукти
  

  • 500 г брюкселско зеле (почистено и разполовено)
  • 2 с.л. зехтин (или друга мазнина по ваш вкус)
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. пушен червен пипер

Инструкции

  • Загрейте еър фрайъра на 200°C.
  • В голяма купа смесете брюкселското зеле, зехтина, чесъна на прах, пушения червен пипер, солта и черния пипер. Разбъркайте, докато брюкселското зеле се покрие равномерно.
  • Прехвърлете брюкселското зеле в кошницата на фрайъра на един слой. Не препълвайте кошницата.
  • Печете брюкселското зеле на въздух в продължение на 12-15 минути или докато стане златистокафяво и хрупкаво.
  • Разклащайте кошницата на всеки 5 минути, за да осигурите равномерно изпичане.

Съвети

  • Не препълвайте кошницата на еър фрайъра. Важно е брюкселското зеле да се приготвя на един слой, за да се изпече равномерно и да стане хрупкаво. Ако препълните кошницата, брюкселското зеле може да се задуши, а не да се изпържи, което ще доведе до по-малко хрупкава текстура.
  • Експериментирайте с различни смеси от подправки. Въпреки че в тази рецепта се използват чесън на прах и пушен червен пипер, не се колебайте да опитате и други смеси от подправки като кимион, чили на прах или къри на прах, за да персонализирате вкуса по свой вкус.
  • Регулирайте времето за готвене в зависимост от вашия фритюрник. Всеки фритюрник с горещ въздух е различен, затова е важно да наблюдавате брюкселското зеле по време на готвенето му и да коригирате времето за готвене, ако е необходимо. Ако започне да покафенява прекалено бързо, намалете температурата или времето за готвене.
  • Не пропускайте стъпката за овкусяване. Овкусяването на брюкселското зеле със сол и черен пипер е от решаващо значение за разкриване на естествените му аромати и постигане на вкуса му.
  • Сервирайте веднага, за да бъде максимално хрупкаво. Пърженото във фритюрник брюкселско зеле е най-добре да се сервира горещо и прясно от фритюрника, затова се опитайте да го сервирате веднага след като е готово, за да се насладите на най-добрата му хрупкава текстура.
Ключови думи брюкселско зеле, Еър Фрайър