Здравейте, приятели любители на храната! Надявам се, че всички се чувствате страхотно днес. Имам една много проста, но апетитна рецепта, която просто ТРЯБВА да споделя с вас. Поздравете моята последна мания: Броколи във фритюрник! Повярвайте ми, щом опитате това, вкусовите ви рецептори ще затанцуват щастливо.
Това ястие е не само невероятно вкусно, но и заредено с хранителни вещества. Броколите са електроцентрала на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които помагат за поддържането на здрав организъм. Така че, докато се наслаждавате на тази вкусна гарнитура, можете да се чувствате добре и заради полезните вкусотии, с които храните себе си и близките си.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Гарнитура
Кухня Американска
Порции 4
Калории 35 kcal

Продукти
  

  • 450 г броколи нарязани на розички с големина на хапки, около 1 л
  • 30 мл мл зехтин екстра върджин, за поръсване
  • 2,5 г сол морска или кошерна, на вкус
  • 1,25 г черен пипер прясно смлян, на вкус
  • 2,5 г чесън на прах или на вкус
  • 2,5 г лук на прах по избор, за допълнителен вкус
  • 1,25 г червен пипер пушен или сладък, по избор, за нюанс на опушеност и цвят
  • 25 г сирене пармезан настъргано, по избор, за повече сирене

Инструкции

  • Започнете, като загреете фритюрника на 200°C за около 5 минути.
  • Докато еър фрайъра се загрява, измийте и подсушете добре розичките броколи. Нарежете по-големите розички на по-малки парченца, за да осигурите равномерно готвене.
  • В голяма купа смесете розичките броколи, зехтина, солта, черния пипер, чесъна на прах, лука на прах (ако използвате) и червения пипер (ако използвате). Разбъркайте добре, за да се уверите, че розичките са равномерно покрити с олиото и подправките.
  • Прехвърлете подправените броколи в кошницата на еър фрайъра, като ги разпределите на един слой, за да се изпекат равномерно. Гответе в продължение на 8-10 минути, като разклащате кошницата по средата на готвенето, за да се гарантира, че розичките се готвят равномерно. Когато са готови, броколите трябва да са меки и леко хрупкави по краищата.
  • Ако добавяте пармезан, поръсете го равномерно върху сварените броколи, докато са още горещи. Остатъчната топлина ще помогне на сиренето леко да се разтопи.
  • Прехвърлете сварените броколи в чиния за сервиране и бон апети! Сервирайте веднага за най-добър вкус и текстура.

Съвети

  • Подправете: Ако сте любители на подправките, добавете щипка люспи от червен пипер или малко лют сос към сместа от подправки.
  • Азиатски вкус: Заменете зехтина със сусамово олио и добавете малко соев сос или тамари, както и поръсете сусамово семе за азиатски привкус.
  • Пикантен лимон: Добавете малко лимонова кора и изстискайте пресен лимонов сок преди сервиране, за да придадете яркост и пикантност.
Ключови думи броколи, Еър Фрайър