Медамаме в еър фрайър - рецепта
Открийте радостта от едамаме в еър фрайър - възхитителна и здравословна закуска, която съчетава иновативни техники за готвене и хранителните ползи на древна суперхрана. Пълни с протеини, фибри и антиоксиданти, бобът едамаме е пример за това колко приятно и удовлетворяващо може да бъде здравословното хранене. Използването на въздушен фритюрник не само запазва основните хранителни вещества на тези живи зелени соеви зърна, но и предлага метод за готвене, при който се използва минимално количество олио, което намалява ненужните мазнини. В това ръководство ще се запознаем с чудесата на едамаме във въздушен фритюрник, като наблегнем на хранителните му предимства и безпроблемното му интегриране в здравословния начин на живот. Пригответе се да се отдадете на закуски без вина, които са толкова вкусни, колкото и полезни за вашето благосъстояние.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 17 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура
Кухня Азиатска, Японска
Порции 4
Калории 120 kcal

Продукти
  

  • 400 г едамаме (пресно или замразено)
  • 15 мл зехтин
  • 1 ч.л. сол (морска)
  • 0,5 ч.л. чесън (на прах)
  • 0,5 ч.л. люти чушки
  • 5 г сусам

Инструкции
 

  • Започнете с предварително загряване на еър фрайъра на 190°C (375°F) за 3-5 минути. Това ще осигури равномерно готвене и хрупкава външна част на едамаме.
  • Докато еър фрайъра загрява, извадете замразения едамаме от опаковката му и го поставете в купа за смесване. Капнете зехтина върху едамама и го разбъркайте внимателно, за да се покрие равномерно.
  • Поръсете морската сол върху омасления едамаме, както и всички допълнителни добавки, които предпочитате, като чесън на прах, люспи чили или сусам. Разбъркайте отново, за да разпределите подправките равномерно.
  • След като еур фрайъра е предварително загрят, подредете подправения едамаме на един слой в кошницата на фритюрника. Уверете се, че между шушулките има достатъчно място за добра циркулация на въздуха.
  • Настройте таймера за 12 минути и оставете едамама да се готви, като разклащате кошницата по средата на времето за готвене, за да осигурите равномерно хрупкаво покритие.
  • След като едамамето се сготви до желаната от вас степен на хрупкавост, внимателно извадете горещите шушулки от кошницата с помощта на щипки или шпатула. Прехвърлете готовия едамаме в купа за сервиране и се насладете веднага като вкусна и питателна закуска или предястие.

Съвети

  • Повишаване на хранителните стойности: За допълнителен хранителен ефект можете да поръсите готовия едамаме с щипка фурикаке - японска смес от подправки, която обикновено включва водорасли, сусам и сушена риба. Това не само ще подобри вкуса, но и ще добави важни витамини и минерали към закуската.
  • Съчетайте със сос за топене: Едамаме от фритюрник може да се консумира самостоятелно или в комбинация с любимия ви сос за потапяне. Някои популярни варианти включват соев сос, сос понзу или пикантен майонезен микс.
  • Следете за времето за готвене: Времето за готвене може да варира в зависимост от размера на фритюрника и конкретния модел, който използвате. Добра идея е да проверите едамамето си след 8 минути и да коригирате времето за готвене, ако е необходимо, за да постигнете желаното ниво на хрупкавост.
Ключови думи едамаме, Еър Фрайър