Еър Фрайър Рецепта за Пилешки Филенца с Ленено Семе
Търсите по-здравословна алтернатива на класическите пържени филенца от пилешки бут? Опитайте тези хрупкави и ароматни пилешки филета с ленено семе и пармезан! Тези крехки и сочни пилешки хапки са покрити със смес от смляно ленено семе, пармезан и подправки, след което биват изпечени до златисто кафеникаво и хрупкаво. Тази рецепта е не само вкусна, но и чудесен начин да включите повече фибри и здравословни мазнини в диетата си. Освен това те се приготвят бързо и лесно, което ги прави идеален вариант за вечеря през седмицата. Сервирайте тези пилешки бутчета с любимия си сос за потапяне и гарнитури за засищащо ястие, което ще се хареса на цялото семейство!
Продукти
- 450 г обезкостени пилешки бутчета
- 60 г универсално брашно
- 60 г смляно ленено семе
- 60 г настърган пармезан
- 0,5 ч.л. чесън на прах или на вкус
- 0,5 ч.л. сол или на вкус
- 0,25 ч.л. черен пипер
- 2 яйца
- спрей за готвене
Инструкции
- Загрейте еър фрайъра на 200°C
- В средна купа смесете брашното, смляното ленено семе, настъргания пармезан, чесъна на прах, солта и черния пипер.
- В друга купа разбийте яйцата.
- Потопете всяко пилешко филе в разбитите яйца, след което го оваляйте в сместа с ленено семе до пълно потапяне.
- След това поставете филенцата в кошницата на фритюрника на един слой, като напръскате със спрей за готвене преди това.
- Гответе в продължение на 8-10 минути, като ги обръщате по средата на пърженето, или докато станат напълно готови и хрупкави.
Съвети
- Уверете се, че пилешките филенца от бут са с еднакъв размер, за да се изпекат равномерно.
- Използвайте спрей за готвене с висока точка на димене, за да предотвратите изгаряне и залепване във фритюрника.
- Регулирайте времето за готвене в зависимост от дебелината на пилешките бутчета и размера на кошницата на фритюрника.
Препоръчани гарнитури
- Сладки картофи или печени сладки картофи
- Зелева салата или зелена салата
- Гриловани или печени зеленчуци (тиквички, аспержи, броколи, карфиол и др.)
- Печени картофи или печени картофи
- Домашен печен боб или печен боб без добавена захар
- Сосове за топене, като горчица с мед или сос за барбекю

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.