Рецепта за кето хляб с бадемово брашно в еър фрайър
Здравейте, колеги гастрономи и кето ентусиасти! Днес имам една вкусна и изключително лесна рецепта, която да споделя с всички вас: Кето хляб от фритюрник! Да, прочетохте правилно. Хляб на кето? Абсолютно! Знам, че на всички ни липсват добрите въглехидрати, но този кето хляб в еър фрайър е тук, за да спаси положението. Той е лек, пухкав и идеален за случаите, когато ви се прииска нещо малко, което да задоволи желанието ви за хляб, без да разрушава кето диетата ви. Освен това съставките, които ще използваме, са много полезни за здравето и хранителните вещества. Здравейте, бадемово брашно и кокосово масло!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Хляб
Кухня Американска
Порции 8
Калории 280 kcal

Продукти
  

  • 1 ½ чаша бадемово брашно фино смляно
  • 4 яйца със стайна температура
  • ½ чаша несолено масло разтопено и охладено
  • 2 с. л. кокосово масло разтопено
  • 1 ч.л. ябълков оцет
  • 1 ч.л. бакпулвер без глутен, ако е необходимо
  • ½ ч.л. ксантанова гума
  • ¼ ч.л. сол хималайска розова сол или морска сол
  • 1 с.л. еритритол гранулиран, по желание за малко повече сладост

Инструкции
 

  • В голяма купа смесете бадемовото брашно, бакпулвера, ксантановата гума и солта. Разбийте заедно, докато се смесят добре.
  • В отделна купа разбийте яйцата, докато станат леко на пяна. Добавете разтопеното масло, кокосовото масло и ябълковия оцет към яйцата и разбъркайте добре.
  • Изсипете мокрите съставки към сухите и разбъркайте до получаването на гладко тесто. Ако използвате еритритол, добавете го сега и разбъркайте до пълното му включване.
  • Загрейте еър фрайъра на 175°C за няколко минути.
  • Застелете с пергаментова хартия подходяща за фритюрник тава или форма за хляб, като се уверите, че хартията не излиза извън ръбовете на тавата.
  • Изсипете тестото в застланата с хартия форма, като загладите повърхността с шпатула.
  • Поставете формата в предварително загрятия въздушен фритюрник и гответе за 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на хляба, излезе чиста. Ако горната част на хляба покафенее твърде бързо, покрийте го с алуминиево фолио през последните няколко минути от печенето.
  • След като се изпече, внимателно извадете формата от еър фрайъра и оставете хляба да се охлади за около 10 минути. След това прехвърлете хляба върху решетка, за да се охлади напълно, преди да го нарежете.

Съвети

  • Уверете се, че използвате фино смляно бадемово брашно за най-добра текстура. По-грубото бадемово брашно може да доведе до по-трошлив хляб.
  • За още по-пухкав хляб отделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците до образуване на твърди връхчета, след което ги сложете в тестото след смесването на останалите съставки.
  • Съхранявайте остатъците от хляба в херметически затворен съд или найлонов плик на стайна температура до 4 дни. Можете също така да замразите хляба за период до 3 месеца - само не забравяйте първо да го нарежете за по-лесно размразяване.
 

Предложения за сервиране

Кето хлябът направен с помощта на еър фрайър е изключително универсален и може да се ползва по различни начини. Ето няколко идеи за сервиране, които да ви помогнат да започнете:
  • Препечете една филийка и я покрийте с авокадо, сол и черен пипер за вкусен тост с авокадо.
  • Направете вкусен кето сандвич с любимите си меса, сирена и зеленчуци.
  • Използвайте този хляб, за да си приготвите кето-съвместим френски тост, като го потопите в смес от разбити яйца, бадемово мляко и малко канела, преди да го изпържите на тиган.
Ключови думи Еър Фрайър, кето, хляб