Сочни Крилца с Лимонов Пипер в Еър Фрайър

от | май 2, 2023 | Рецепти, Рецепти за еър фрайър, Рецепти с Пилешко | 0 коментари

рецепта за сочни пилешки крилца с лимонов пипер в еър фрайър
Удовлетворете вкусовите си рецептори с тези възхитително пикантни и неустоимо хрупкави пилешки крилца с лимонов пипер, приготвени до съвършенство в еър фрайър. Тази рецепта за пържене на крилца е не само изпълнена с пикантни и пиперливи вкусове, но и предлага допълнителен бонус - по-здравословна алтернатива на пържените крилца, благодарение на магията на пърженето във въздушен фритюрник. Пилешките крилца са отличен източник на белтъчини, а в комбинация с укрепващите имунната система свойства на лимона и благоприятстващите храносмилането свойства на черния пипер се получава печелившо ястие.
Пърженето на крилца на горещ въздух води до хрупкава, златиста външна част и крехко, сочно месо отвътре, без да е необходимо излишно олио. Тази лесна за изпълнение рецепта е идеална за сбирки, партита или обикновена вечеря през седмицата и със сигурност ще се превърне в любима на семейството.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 16 минути
Общо Време 31 минути
Ястие Основно Ястие, Предястие, Снак
Кухня Американска
Порции 4
Калории 215 kcal

Продукти
  

  • 1000 г пилешки крилца подсушени
  • 30 мл зехтин екстра върджин
  • 5 г сол на вкус
  • 5 г черен пипер прясно смлян, разделен
  • 15 г подправка за лимонов пипер закупена от магазина или домашно приготвена
  • 15 мл лимонов сок прясно изцеден
  • 5 г лимонова кора от 1-2 пресни лимона
  • 10 г магданоз пресен, ситно нарязан за украса, по желание

Инструкции
 

  • Загрейте фрайъра на 190°C (375°F), за да осигурите равномерно изпичане на пилешките крилца.
  • В голяма купа смесете пилешките крилца със зехтин, сол и половината от прясно смления черен пипер. Разбъркайте всичко заедно, за да се уверите, че крилцата са равномерно покрити с подправките.
  • Внимателно поставете подправените пилешки крилца на един слой върху кошницата или тавата на фритюрника, като внимавате да не се застъпват. Това ще осигури равномерно изпичане и хрупкавост.
  • Поставете кошницата или тавата във фритюрника и гответе крилцата в продължение на 8 минути. След 8 минути отворете фритюрника и обърнете крилцата с помощта на щипци. Гответе още 7-8 минути или докато крилцата се изпекат и достигнат желаната от вас степен на хрупкавост.
  • В малка купа смесете подправката за лимонов пипер с останалия черен пипер, лимоновия сок и лимоновата кора.
  • След като крилцата са сварени, внимателно ги прехвърлете в голяма купа за смесване. Изсипете сместа за подправяне с лимонов пипер върху крилцата и ги разбъркайте, за да се покрият равномерно.
  • Прехвърлете покритите крилца в чиния за сервиране и по желание поръсете с нарязан магданоз. Сервирайте веднага с любимите си сосове за потапяне и гарнитури.

Съвети

  • За по-хрупкав резултат подсушете пилешките крилца с хартиени кърпи, преди да ги подправите. Това ще помогне за отстраняване на излишната влага и ще допринесе за по-хрупкава кожа.
  • Можете да регулирате количеството на подправките лимон и черен пипер според личните си вкусови предпочитания.
  • Не се притеснявайте да проявите творчество с допълнителни подправки или билки, като например добавите малко чесън на прах или поръсите сушен риган или мащерка.
  • Следете времето за готвене, тъй като размерите на крилцата могат да варират. За по-малките крилца може да е необходимо по-малко време, а за по-големите - няколко допълнителни минути.
  • Ако предпочитате по-пикантен вкус, добавете щипка лют червен пипер или люспи от червен пипер към сместа от подправки с лимонов пипер.
Ключови думи Еър Фрайър, крилца