Еър Фрайър Рецепта за Патладжан с Пармезан и Моцарела

от | мар. 15, 2023 | Еър Фрайър Вегетариански, Рецепти за Еър Фрайър, Рецепти за Мултикукър | 0 коментари

Патладжан с моцарела, пармезан и домати - рецепта на еър фрайър
Патладжанът е богат на хранителни вещества зеленчук, който е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, витамини и минерали. Той е и добър източник на антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазване от някои заболявания.
Тази рецепта за патладжан пармезан направена на еър фрайър е по-здравословна версия на класическото италианско ястие, което обикновено се пържи в олио. С помощта на фритюрник можете да се насладите на същия вкусен аромат и хрупкава текстура с по-малко мазнини и калории.
В този вариант ще използваме нарязани домати вместо сос маринара за по-лек и свеж обрат в традиционната рецепта. Като подредите патладжаните със сочни, зрели домати и кремообразно топено сирене, ще създадете ястие, което изобилства от вкусове и хранителни вещества.
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 40 минути
Ястие Предястие
Кухня Италия
Порции 4
Калории 160 kcal

Продукти
  

  • 1 патладжан около 700 г
  • 100 г галета
  • 50 г пармезан настърган
  • 2 яйца големи
  • 120 г брашно
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. риган сушен
  • 0,5 ч.л. сол или на вкус
  • 0,25 ч.л. черен пипер
  • 2 домата нарязани на филийки
  • 150 г моцарела настъргана
  • мазнина за готвене

Съвети

  • Вместо домати, опитайте да използвате с домашен доматен сос или пикантен сос арабиата за повече пикантност.
  • Използвайте комбинация от различни сирена като рикота, пармезан и моцарела, за да придадете повече вкус и кремообразност на ястието.
  • Добавете малко нарязани гъби, чушки или лук към соса маринара за допълнителни зеленчуци и хранителни вещества.
  • Направете я безглутенова, като използвате безглутенови галета и брашно или като пропуснете брашното изцяло.
 

Идеи за гарнитури

 
  • Поднесете с чеснов хляб или препечени филийки багета, за да попият вкусния доматен сос.
  • Направете обикновена зелена салата със зелени смески, чери домати и балсамов дресинг, за да балансирате наситения вкус на патладжана и пармезана.
  • Запечете някои сезонни зеленчуци като аспержи, броколи или брюкселско зеле и ги поднесете заедно с патладжана с пармезан.
  • Пригответе гарнитура от пълнозърнеста паста или киноа, за да добавите повече фибри и протеини към ястието.
  • Добавете купа с кремообразна полента или картофено пюре, за да направите ястието по-засищащо.
Ключови думи пармезан, патладжан