Добре дошли в следващия ви любим десерт - консервиран ананас, изпържен на въздух с изкусителна смес от кафява захар, ванилия и канела. Тази възхитителна, тропическа рецепта е лесен, но впечатляващ начин да завършите всяко хранене. Карамелизираната сладост на ананаса, компенсирана от топлината на подправките, ще накара вкусовите ви рецептори да затанцуват от радост!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 22 минути
Ястие Десерт
Кухня Американска
Порции 4
Калории 60 kcal

Продукти
  

  • 1 кутия 565 г ананасови пръстени (отцедени)
  • 50 г кафява захар
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 ч.л. канела смляна

Инструкции

  • Загрейте фритюрника на горещ въздух на 180°C.
  • В купа смесете кафявата захар, екстракта от ванилия и канелата.
  • Объркайте отцедените колелца ананас в захарната смес, докато се покрият добре.
  • Подредете ананасовите кръгчета на един слой в кошницата на фритюрника.
  • Гответе за 5 минути, след което обърнете пръстените.
  • Продължете да готвите за още 5 минути или докато ананасът се карамелизира и придобие златист цвят.
  • Сервирайте топли, поляти с останалата смес от кафява захар от купата.

Съвети

  • За допълнителен лукс поднесете с топка ванилов сладолед или топка бита сметана.
  • Колелцата ананас могат да се заменят с парченца ананас, за да се получи лакомство с размер на хапка.
  • Ако ананасът покафенява твърде бързо, намалете температурата на фритюрника.
  • Въпреки че този десерт е вкусен сам по себе си, помислете дали да не го поднесете с домашен карамелен сос или обикновена ванилова глазура за допълнителен слой сладост.
  • Хубаво е да използвате хартия за печене, тъй като захарта може да загори. 
Ключови думи ананас, Еър Фрайър