Хрупкави Аспержи с Бекон в Еър Фрайър
Сигурно се чудите, как ли ще се получат аспержите с бекон в еър фрайър, коитообикновено се приготвят във фурна. С тази рецепта можем само да потвърдим, че стават сочни и много вкусни.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 500 г аспержи пресни, с отрязани краища
- 200 г ленти бекон за предпочитане пушен
- 1 с.л. зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
Инструкции
- Започнете, като загреете фрайъра на 200°C (390°F).
- В купа объркайте аспержите със зехтин, сол и черен пипер, докато се овалят добре.
- Увийте всяко стръкче аспержи с ивица бекон.
- Подредете увитите с бекон аспержи в кошницата на фритюрника, като внимавате да не са препълнени.
- Гответе за около 10 минути или докато беконът стане хрупкав, а аспержите омекнат.
- Оставете ги да се охладят за няколко минути, преди да ги сервирате.
Съвети
- Опитайте различни видове бекон за разнообразни вкусове.
- Ако аспержите са по-големи може да се наложи да коригирате времето за готвене.
- Аспержите от фритюрник, обвити с бекон, се съчетават чудесно със сос холандез или айоли за потапяне.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.