Аспержи в Еър Фрайър
Вкусна и бърза за приготвяне хрупкава и сочна гарнитура, която се приготвя за минути. Аспержите на еър фрайър са още една храна, която да добавите към вашето домашно меню. Те са пълни с витамини, минерали и фибри и се нуждаят от съвсем малко мазнина за да се изпържат до съвършенство.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 500 г аспержи
- 1 с.л. зехтин (екстра върджин)
- сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. лимонов сок (прясно изцеден)
Инструкции
- Започнете, като загреете еър фрайъра на 200°C (390°F).
- В удобен за вас съд объркайте аспержите със зехтина, солта, пипера и лимоновия сок, докато се покрият добре.
- Подредете аспержите в кошницата на фритюрника на горещ въздух на един слой.
- Гответе за около 10 минути или докато аспержите хванат лек загар на места.
- Оставете ги да се охладят за няколко минути, преди да ги сервирате.
Съвети
- Можете да регулирате времето за готвене в зависимост от това колко крехки или хрупкави предпочитате аспержите.
- За да станат още по-пикантни, преди сервиране поръсете отгоре с настърган пармезан.
- Аспержите във фритюрник се съчетават чудесно с пикантен винегрет или кремообразен сос холандез.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.