Ако търсите вкусна и хранителна закуска, която е толкова лесна за приготвяне, колкото и приятна за консумация, то вече я намерихте! Тези хрупкави флейки от авокадо, панирани и приготвени във еър фрайър, са не само възхитително лакомство, но и пълни с полезните съставки. Авокадото е главната съставка, която се отличава с богата на хранителни вещества суперхрана, съдържаща полезни за сърцето мононенаситени мазнини, витамини и минерали. Тези зелени скъпоценни камъни са известни със своята кремообразна текстура и фин вкус, което ги прави идеални за това уникално, хрупкаво предястие.
Това панирано авокадо печено в еър фрайър е не само апетитно, но и по-здравословна алтернатива на традиционните пържени картофи. Въздушният фритюрник прави своята магия, като създава хрупкава, златиста външна част, докато използва малко количество мазнина. Така че, нека да започнем да готвим и да се почерпим с една порция от тези неустоими панирани флейки от авокадо във еър фрайър.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Междинна/Лека Закуска, Предястие, Разядка
Кухня Американска
Порции 4
Калории 325 kcal

Продукти
  

  • 2 авокадо зряло, но твърдо, без костилки и обелено
  • 100 мл мляко краве или друго растително по ваш избор
  • 50 г универсално брашно
  • 1 щипка сол
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 200 г панировка "панко" или обикновена панировка за различна текстура
  • Спрей за готвене зехтин или друг предпочитан вид

Дипове по избор:

  • 100 мл заквасена сметана или гръцко кисело мляко за по-лек вариант
  • 50 г майонеза
  • 1 с. л. сок от лайм
  • 1 ч.л. сос шрирача регулирайте според вкуса

Инструкции

  • Загрейте еър фрайъра на 200°C (390°F).
  • Нарежете всяко авокадо на 8 резена и ги оставете настрана.
  • В плитка купа смесете млякото, брашното, солта, черния пипер и чесъна на прах.
  • В друга купа добавете панировката панко.
  • Потопете всеки резен авокадо в млечната смес, след което го покрийте с панировката.
  • Поставете парчетата авокадо в кошницата на еър фрайъра, като внимавате да не се допират едно до друго. Напръскайте резените авокадо със спрей за готвене.
  • Гответе в продължение на 8-10 минути, като обръщате резените авокадо по средата, докато станат златистокафяви и хрупкави.
  • Извадете от въздушния фритюрник и сервирайте с предпочитания от вас дип.

Съвети

  • Уверете се, че авокадото е узряло, но достатъчно твърдо, за да запази формата си, когато се нареже на филийки.
  • Използвайте всякакъв вид мляко, което предпочитате, за млечния сос.
  • Можете също така да замените брашното с царевично или оризово брашно за безглутенов вариант.
  • Чувствайте се свободни да коригирате подправките по свой вкус, като добавите повече или по-малко чесън на прах, сол или черен пипер.
  • Ако предпочитате по-плътно покритие, можете да покриете двойно резените авокадо, като повторите стъпки 5 и 6.
  • Сервирайте веднага, тъй като панировката гуги хрупкавостта си с течение на времето.
Ключови думи авокадо