Само за 10 минути ще превърнете обикновените бадеми в апетитно лакомство с възхитителна хрупкавост. Тези бадеми, печени във фритюрник на горещ въздух, са идеални не само за лека закуска; те могат да подчертаят салатите ви или да бъдат главната съставка, когато са потопени в шоколад. Да си направим печени бадеми!
няма оценка
Приготвяне 2 минути
Готвене 8 минути
Време за Охлаждане 10 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Бърза Закуска, Снак
Кухня Американска
Порции 3
Калории 550 kcal

Продукти
  

  • 150 г бадеми

Инструкции

  • Поставете бадемите на един слой в кошницата на фритюрника.
  • Настройте фритюрника на горещ въздух а 180°C (350°F) и печете в продължение на 5 минути.
  • След първите 5 минути леко разклатете кошницата, за да се изпече равномерно.
  • Продължете да готвите и проверявайте бадемите на всяка минута, докато достигнат желаното ниво на изпичане.
  • Прехвърлете бадемите в купа и ги оставете да се охладят напълно. След като изстинат напълно, се съхраняват в херметически затворен буркан или контейнер.

Съвети

  • Бъдете бдителни! Бадемите могат бързо да се превърнат от почти готови в изгорели. 
  • Прехвърлете бадемите в херметически затворен контейнер едва след като са се охладили напълно.
  • Въпреки че тази рецепта предлага 150 грама, можете да коригирате количеството. Само се уверете, че бадемите са на един слой във фритюрника, за да се изпекат равномерно.
Ключови думи бадеми, Еър Фрайър