Балсамова Глазура

от | сеп. 24, 2023 | Сосове | 0 коментари

Пренесете богатството на италианската кухня в кухнята си с нашата рецепта за балсамова глазура! Само с две основни съставки тази редукция ще ви въведе във вкусно пикантния и сладък свят на балсамовите подправки, добавяйки гурме нотка към вашите ястия.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Сосове
Кухня Италия
Порции 3
Калории 18 kcal

Продукти
  

  • 250 мл балсамов оцет
  • 50 г кафява захар можете да регулирате количеството според вкусовите си предпочитания

Инструкции

  • Изсипете балсамовия оцет в малка тенджера.
  • Добавете кафявата захар към оцета в тенджерата.
  • Разбъркайте сместа на среден огън, докато захарта се разтвори напълно.
  • Намалете температурата и оставете сместа да къкри. Продължете да разбърквате от време на време, докато оцетът намалее наполовина и придобие консистенция на сироп.
  • Отстранете глазурата от огъня и я оставете да изстине, преди да я сервирате.

Съвети

  • Не забравяйте да разбърквате от време на време, за да предотвратите залепването и изгарянето на глазурата.
  • Балсамовата глазура може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника до 2 седмици.
  • Балсамовата глазура е отлично допълнение към различни ястия - от свежи салати Капрезе и печени зеленчуци до месо и риба на скара. Може да се използва и като ароматна заливка върху плодове и десерти като ягоди или ванилов сладолед.
Ключови думи сосове