Балсамова Глазура
Пренесете богатството на италианската кухня в кухнята си с нашата рецепта за балсамова глазура! Само с две основни съставки тази редукция ще ви въведе във вкусно пикантния и сладък свят на балсамовите подправки, добавяйки гурме нотка към вашите ястия.
Продукти
- 250 мл балсамов оцет
- 50 г кафява захар можете да регулирате количеството според вкусовите си предпочитания
Съвети
- Не забравяйте да разбърквате от време на време, за да предотвратите залепването и изгарянето на глазурата.
- Балсамовата глазура може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника до 2 седмици.
- Балсамовата глазура е отлично допълнение към различни ястия - от свежи салати Капрезе и печени зеленчуци до месо и риба на скара. Може да се използва и като ароматна заливка върху плодове и десерти като ягоди или ванилов сладолед.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.