бамя изпържена във фритютник на горещ въздух
Променете начина, по който ядете бамя, с тази страхотна рецепта за бамя във фритюрник на горещ въздух. Като съчетава отличителния вкус на бамята със специална смес от подправки, това ястие създава симфония от вкусове, която ще накара вкусовите ви рецептори да искат още. Методът на пържене в еър фрайър осигурява хрупкава, нехрупкава текстура, което го прави чудесна безглутенова гарнитура, която е не само питателна, но и изкусителна.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура
Кухня Международна
Порции 4
Калории 45 kcal

Продукти
  

  • 400 бамя измити и изсушени пресни шушулки
  • 15 мл зехтин
  • сол на вкус
  • кимион на вкус
  • мл чили на прах на вкус
  • чесън на прах на вкус
  • черен пипер на вкус

Съвети

  • Нарязването на бамята наполовина помага тя да стане наистина хрупкава и предотвратява слузенето на вътрешността.
  • Не се колебайте да променяте сместа от подправки според вкуса си. Дори само със сол и черен пипер може да се получи ароматна бамя.
  • В зависимост от капацитета на фритюрника може да се наложи да приготвяте бамята на порции. Можете да държите първата партида топла във фурната или да комбинирате двете партиди във фритюрника към края за бързо загряване.
  • Не забравяйте да проверявате храната по време на готвене. Всеки фритюрник е различен и може да изисква корекции във времето и температурата.
  • Тази хрупкава и вкусна бамя в еър фрайър ще се съчетае добре с пикантен сос за потапяне или като гарнитура към месо на скара.
Ключови думи бамя, Еър Фрайър