Бисквити с Фъстъчено Масло в Еър Фрайър
Обичате фъстъчено масло и бисквити? Защо тогава да не се насладите на най-доброто от двата свята с нашите бисквитки с с фъстъчено масло приготвени в еър фрайър! Тази проста и бърза рецепта използва удобството на фритюрника, за да изпече вкусни бисквити, които са меки и леко хрупкави.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 200 г гладко фъстъчено масло
- 100 г захар гранулирана
- 50 г кафява захар
- 1 яйце голямо
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 1 ч.л. сода за хляб
- щипка сол
- 150 г универсално брашно
Инструкции
- В голяма купа смесете фъстъченото масло, кристалната захар и кафявата захар, докато се смесят добре.
- Разбийте яйцето и екстракта от ванилия.
- В отделна купа смесете брашното, содата за хляб и солта. Постепенно ги добавете към сместа с фъстъчено масло и разбъркайте, докато се смесят.
- Разточете тестото на 12 еднакви по големина топки и ги поставете върху хартия за печене. Сплескайте леко всяка топка с вилица, като направите кръстосана шарка.
- Прехвърлете бисквитите в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се допират. Може да се наложи да печете на порции в зависимост от размера на еър фрайъра.
- Печете на 180°C за около 8 минути или докато краищата станат леко златисти. Оставете бисквитите да се охладят за няколко минути, преди да ги извадите от фритюрника на горещ въздух.
Съвети
- За по-ядков вкус и текстура можете да използвате по-едро смляно фъстъчено масло.
- Тези бисквитки се съчетават идеално с чаша студено мляко или чаша горещо кафе.
- Когато извадите бисквитките от фритюрника, те ще бъдат меки, но ще се стегнат, когато се охладят.
- Ако бисквитките ви са по-дебели, може да се наложи да коригирате времето за готвене. Винаги е добра идея да започнете да проверявате минута-две по-рано.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.