Бисквити с Ленено Семе и Много Фибри
Тези бисквити за закуска с фъстъчено масло и ленено семе са идеалният начин да започнете деня си! Пълни със здравословни съставки, те са чудесен вариант за закуска. И най-хубавото? Те са лесни за приготвяне и много вкусни!1
Продукти
- 120 г брашно
- 60 г ленено семе (смляно)
- 0,5 ч.л. бакплувер
- 0,5 ч.л. сода за хляб
- 0,5 ч.л. сол
- 120 г фъстъчено масло
- 100 г кафява захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 60 г овесени ядки
Инструкции
- Загрейте фурната на 175°C. Постелете лист за печене с пергаментова хартия.
- В средно голяма купа разбийте заедно брашното, смляното ленено семе, бакпулвера, содата и солта.
- В отделна купа разбийте заедно фъстъченото масло, кафявата захар, яйцето и ваниловия екстракт.
- Добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте, докато се съединят.
- Сложете овесените ядки.
- С помощта на лъжица или лъжичка за бисквити капнете тестото върху подготвения лист за печене.
Съвети
- Не забравяйте да използвате кремообразно фъстъчено масло за най-добра текстура.
- Ако не разполагате със смляно ленено семе, можете да смелите цяло ленено семе в кафемелачка или кухненски робот.
- За по-сладки бисквити, не се колебайте да добавите малко шоколадови стърготини или сушени плодове към тестото.
- Съхранявайте бисквитите в херметически затворен съд на стайна температура до 5 дни или във фризера до 3 месеца.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.