Бисквити с Овесени Ядки в Еър Фрайър
Насладете се на възхитителната комбинация от полезни за сърцето овесени ядки и сладост в нашите овесени бисквити с въздушна фритюрница. Тези бисквитки са идеално дъвчащи, леко хрупкави и пълни с полезни вкусотии, като всичко това се постига по удобния и здравословен начин на пържене на въздух.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 100 г масло омекотено
- 100 г кафява захар
- 1 яйце голямо
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 125 г универсално брашно
- 1/2 ч.л. сода за хляб
- щипка сол
- 1/2 ч.л. канела
- 150 г овесени ядки
Инструкции
- В голяма купа смелете омекналото масло и кафявата захар до леко и пухкаво състояние.
- Разбийте яйцето и ваниловия екстракт.
- В отделна купа смесете брашното, содата за хляб, солта и канелата. Постепенно ги добавете към маслената смес и разбъркайте, докато се смесят добре.
- Разбъркайте овесените ядки.
- Разточете тестото на 12 еднакви по големина топки и леко сплескайте всяка от тях.
- Поставете бисквитите в кошницата на еър фрайъра, като внимавате да не се допират. Може да се наложи да печете на порции в зависимост от размера на фритюрника.
- Печете на 180°C за 8 минути или докато краищата станат леко златисти. Оставете бисквитите да се охладят за няколко минути, преди да ги извадите от фритюрника на горещ въздух.
Съвети
- Добавките като стафиди, сушени боровинки или шоколадови стърготини могат да осигурят допълнителен прилив на вкус.
- Когато извадите тези бисквитки от фритюрника, те все още ще са меки, но ще се стегнат, когато се охладят.
- Бисквитите могат да се съхраняват в херметически затворен съд до една седмица.
- Ако бисквитките ви са по-големи или по-малки, коригирайте времето за готвене съответно. Винаги е добра идея да започнете да проверявате минута-две по-рано.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.