Хранителни Вещества
Опознайте света на микро и макро елементите!
Протеини
Кокоше Яйце: Калории, Хранителна Стойност и Ползи
Яйцата са основна храна в много култури и се консумират по различни начини – от варени, през пържени до печени. Те са не само многофу…
Триптофан за Отслабване – Храни и Добавки 5-HTP
Вижте как да приемате триптофан за да отслабнете по-здравословно и ефективно. Тук ще намерите препоръчителен дневен прием и…
Протеини – Същност, Функции и Биологична Стойност
Протеините ни осигуряват енергия, нужни са ни за множество важни телесни функции и за изграждането на мускулите.
Витамини и Минерали
Дефицит на Цинк – Причини, Симптоми, Съвети и Лечение
Нито един минерал не оказва толкова силно влияние върху имунната система, кожата и косата, както цинкът. Въпреки това до 50…
Липса на Желязо: Симптоми, Причини, Превенция и Лечение
Сред най-често срещаните хранителни дефицити в световен мащаб е дефицитът на желязо. Най-важната, но не и единствената клинична последица от нея е хипохромната микроцитна анемия.
17 Изключително Полезни Храни с Високо Съдържание на Желязо
Искате да увеличите приема на богати на желязо храни? Открийте разнообразие от вкусни и питателни варианти, с които да разширите списъка си…
Въглехидрати
Мед: Калории, Хранителен Състав и Здравословни Ползи
Медът, сладка и лепкава субстанция, произвеждана от пчелите, се използва като естествен подсладител от векове.
Фруктоза – Ползи, Вреди и Източници
Фруктозата не отива директно за натрупване на гликогенови запаси, тъй като те се състоят изключително от глюкозни пакети, но тя се п…
20 Храни Богати на Фибри Които да Добавите към Вашата Диета
Вижте тези 20 примера с храни богати на фибри, които лесно може да добавите към менюто си и да подобрите диетата си.
Мазнини
Полиненаситени Мазнини: Същност, Ползи и Източници
Полиненаситените мастни киселини (ПНМК) са молекули, състоящи се от дълга въглеродна верига, в която има поне две двойни връзки…
Зехтин: Ползи и Сравнение с Алтернативни Масла
Маслиновото масло е общото наименование на продукта, получен при пресоването на плодовете на маслиновото дърво (Olea europaea)
Мононенаситени Мазнини: Същност, Ползи и Източници
Научете какво представляват мононенаситените мазнини, какви са техните функции и какви храни трябва да приемаме за да си ги набавим.