Блог - Здраве

Научете как да ползвате храната като „Лекарство“

нутриционист лого

Последни публикации

Когато става въпрос за здравословни проблеми, храненето играе важна роля за поддържането на тялото ни здраво и силно. Без балансирано хранене можем да страдаме от различни заболявания.

Свързаните с храненето заболяванията могат да варират от леки до тежки и включват състояния като затлъстяване, диабет тип 2, сърдечни заболявания, остеопороза, анемия, недостиг на желязо, недостиг на витамини, недохранване и др.

Ако сте загрижени за здравословни проблеми свързани с храненето, винаги е най-добре да се обърнете към квалифициран специалист, например диетолог, нутриционист или лекар. Те ще могат да ви дадат съвет за най-добрите варианти на хранене за вашите здравословни нужди и начин на живот, както и за необходимото медицинско лечение.

Важно е да запомните, че болестите, причинени от липса на пълноценно хранене, често могат да бъдат предотвратени с подходяща диета и редовни физически упражнения.

Балансираното хранене, може да ви помогне да поддържате тялото си здраво и да функционира правилно, така че да можете да се наслаждавате на живота без болести.

Липса на Желязо: Симптоми, Причини, Превенция и Лечение

Липса на Желязо: Симптоми, Причини, Превенция и Лечение

Сред най-често срещаните хранителни дефицити в световен мащаб е дефицитът на желязо. Най-важната, но не и единствената клинична последица от нея е хипохромната микроцитна анемия.