Сос Бъфало

от | юни 22, 2023 | Сосове | 0 коментари

Нашата лесна за изпълнение рецепта ще ви помогне да приготвите автентичен сос "Бъфало" за нула време. С перфектния си баланс между топлина и пикантност този сос със сигурност ще се превърне в навик.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Сосове
Кухня Американска
Порции 10
Калории 140 kcal

Продукти
  

  • 120 мл лют сос например Frank's RedHot
  • 100 г несолено масло
  • 1 скилидка чесън смлян
  • 1/2 ч.л. сос Уорчестър
  • 1/4 ч.л. лют червен пипер по избор, за допълнителна топлина
  • 1/4 ч.л. сол

Инструкции

  • В тенджера на средна температура разтопете маслото.
  • Добавете нарязания на ситно чесън и го запържете, докато стане ароматен.
  • Разбъркайте лютия сос, соса Уорчестъr, лютия червен пипер (ако използвате) и солта.
  • Оставете сместа да заври, след което намалете температурата на слаб огън.
  • Оставете соса да къкри за около 5 минути, докато се смеси добре.
  • Отстранете соса от котлона и го оставете да се охлади, преди да го използвате.

Съвети

  • Регулирайте количеството на кайенския пипер според предпочитанията си за лютост.
  • Сосът може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника до една седмица. Просто затоплете отново преди употреба.
  • Макар че традиционно се съчетава с пилешки крилца, сосът Бъфало е чудесен и за подправяне на бургери, такос или дори салат.
  • Сосът Бъфало е най-известен с пилешкото месо, особено с крилца, и традиционно се сервира със целина и синьо сирене или ранчо. Той може да се съчетае и с различни други храни като печени зеленчуци, месо на скара и морски дарове. Придава пикантен вкус на всичко, до което се докосне.
Ключови думи бъфало, сос