Бърбън Сос
Изпитайте смелите и опияняващи вкусове на Юга с нашия домашен сос от бърбън. Със своите опушени нотки и нотка на сладост той променя играта и превръща обикновените ястия в гурме.
Продукти
- 200 мл бърбън изберете предпочитаната от вас марка
- 200 мл кетчуп
- 100 г кафява захар пакетирана
- 50 мл ябълков оцет
- 1 с.л. сос Уорчестършър
- 1 ч.л. течен дим
- 1/2 ч.л. лук на прах
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/4 ч.л. сол
Съвети
- Сосът се сгъстява при охлаждане. Ако предпочитате по-рядък сос, можете да добавите малко вода или повече бърбън.
- Съхраняван правилно, сосът може да издържи до един месец в хладилника.
- Сосът от бърбън е фантастична добавка към месо на скара, особено към пържоли и пилешко. Той може да придаде вкусен привкус и на бургерите, кюфтетата или свинското месо.

Иво Караджов е изтъкнат гост-автор в Nutritionist.bg. Той притежава дълбоко вкоренена страст към сосовете, като съчетава традицията с иновациите, за да създаде уникални и запомнящи се вкусове.