Бърбън Сос

от | окт. 6, 2023 | Сосове | 0 коментари

Изпитайте смелите и опияняващи вкусове на Юга с нашия домашен сос от бърбън. Със своите опушени нотки и нотка на сладост той променя играта и превръща обикновените ястия в гурме.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Сосове
Кухня Американска
Порции 10
Калории 250 kcal

Продукти
  

  • 200 мл бърбън изберете предпочитаната от вас марка
  • 200 мл кетчуп
  • 100 г кафява захар пакетирана
  • 50 мл ябълков оцет
  • 1 с.л. сос Уорчестършър
  • 1 ч.л. течен дим
  • 1/2 ч.л. лук на прах
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/4 ч.л. сол

Инструкции

  • В средно голяма тенджера смесете бърбъна, кетчупа, кафявата захар, ябълковия оцет, соса Уорчестър, течния дим, лука на прах, чесъна на прах, черния пипер и солта.
  • Оставете сместа да къкри на средна температура, като разбърквате от време на време.
  • Намалете котлона до минимум и оставете да къкри за около 15-20 минути или докато сосът се сгъсти до желаната от вас консистенция.
  • Отстранете соса от котлона и го оставете да се охлади, преди да го сервирате. Съхранявайте остатъците в херметически затворен съд в хладилника.

Съвети

  • Сосът се сгъстява при охлаждане. Ако предпочитате по-рядък сос, можете да добавите малко вода или повече бърбън.
  • Съхраняван правилно, сосът може да издържи до един месец в хладилника.
  • Сосът от бърбън е фантастична добавка към месо на скара, особено към пържоли и пилешко. Той може да придаде вкусен привкус и на бургерите, кюфтетата или свинското месо.
Ключови думи сос