Чеснов Сос

от | авг. 18, 2023 | Сосове | 0 коментари

Разгърнете магията на чесновия сос в кухнята си с нашата лесна за изпълнение рецепта. Изпълнен с ароматната сила на чесъна, съчетана с кремообразна текстура, този сос крие тайната за подобряване на всяко ястие. Следвайте нашите лесни инструкции, за да приготвите тази кулинарна наслада, която със сигурност ще впечатли гостите ви.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Сосове
Кухня Международна
Порции 4
Калории 350 kcal

Продукти
  

  • 200 мл мляко пълномаслено
  • 2 с. л. зехтин
  • 3 скилидки чесън смлени
  • 2 с. л. универсално брашно
  • сол и черен пипер на вкус

Инструкции

  • Загрейте зехтина в малка тенджера на средна температура. Добавете нарязания на ситно чесън и го запържете, докато стане ароматен, но без да покафенее.
  • Поръсете с брашното и разбивайте непрекъснато, докато се получи гъста паста.
  • Постепенно добавете млякото, като продължавате да разбивате, за да предотвратите образуването на бучки.
  • Намалете котлона на слаб огън и оставете соса да къкри, като разбърквате често, докато се сгъсти до желаната от вас консистенция.
  • Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сосът вече е готов за сервиране.

Съвети

  • Не забравяйте да разбивате соса постоянно, докато го готвите, за да предотвратите загоряването му и да осигурите гладка текстура.
  • Сосът се сгъстява при охлаждане. Ако ви се струва прекалено гъст, можете да го разредите с още малко мляко.
  • Чесновият сос е универсален сос, който се съчетава с голямо разнообразие от ястия. Той може да се сервира с месо на скара, печени зеленчуци или като ароматен дип за хляб. Той е идеален и за подобряване на ястия с паста или за заливане на печени картофи.
Ключови думи сосове, чеснов сос