чимичанга приготвена в еър фрайър
Насладете се на възхитителното съчетание на текстури и вкусове с нашата Чимичанга приготвена в еър фрайър! Тази рецепта, съдържаща пикантен пълнеж от избрано от вас месо и гъсто сирене в хрупкава тортила, предлага всички вкусотии на традиционната чимичанга, но без допълнително масло. Това е вашият билет за испанско пиршество
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 8 минути
Общо Време 23 минути
Ястие Основно Ястие, Предястие
Кухня Испанска, Мексиканска
Порции 4
Калории 350 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 4 големи тортили
  • 300 г пилешки гърди сварени и настъргани
  • 1 глава лук нарязана на ситно
  • 1 чушка нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. кимион
  • 200 г пържен боб
  • 200 г настъргано сирене чедър или мексиканска смес
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 2 с. л. олио за намазване

Инструкции

  • В голям тиган задушете лука, чушката и чесъна, докато омекнат. Добавете настърганото пилешко месо, чилито на прах, кимиона, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
  • Загрейте леко тортилите, за да станат по-гъвкави. Разпределете равномерен слой пържен боб в центъра на всяка тортиля.
  • Разпределете пилешката смес равномерно между тортилите, последвана от сиренето. Сгънете краищата на тортилите, след което ги навийте плътно, за да се получи запечатан "пакет".
  • Намажете всяка чимичанга с олио, след което я поставете в кошницата на фритюрника, с шева надолу.
  • Гответе на 200°C за 8-10 минути или докато станат златистокафяви и хрупкави.

Съвети

  • Чувствайте се свободни да персонализирате пълнежа по ваш вкус с различни видове месо или допълнителни зеленчуци.
  • Сервирането на тези чимичангас с гуакамоле, салса и заквасена сметана ще подобри преживяването ви.
  • Уверете се, че чимичангата е добре затворена, за да не се разлее пълнежът по време на готвенето.
Ключови думи Еър Фрайър, чимичанга