Чурос в Еър Фрайър
Пригответе се за сладка, хрупкава наслада с нашите Churros в еър фрайър! По-леки от традиционно пържените си събратя, тези чуроси запазват хрупкавата си външност и меката си вътрешност, които обичате, като същевременно са поръсени със сладък прах от захар и канела. Това е десерт, който със сигурност ще ви впечатли с минимални усилия.
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 125 мл вода
- 60 г несолено масло
- 1 супена лъжица захар
- 1 щипка сол
- 120 г универсално брашно
- 2 яйца големи
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 50 г захар за покритие
- 1 ч.л. канела за покритие
Инструкции
- В малка тенджера загрейте водата, маслото, захарта и солта, докато заври.
- Отстранете от огъня и разбъркайте брашното, докато сместа се превърне в топка.
- Оставете тестото да се охлади леко, след което разбийте яйцата едно по едно, последвани от екстракта от ванилия.
- Прехвърлете тестото в торбичка, снабдена с голям звезден накрайник.
- Върху застлана с хартия за печене тавичка, изсипете ленти от тестото с дължина 15 см. Замразете чуросите за 10 минути, за да запазят формата си по време на готвенето.
- Подредете чуросите във фритюрника на един слой. Гответе на 200°C за 8 минути или до златисто кафяво.
- Смесете захарта и канелата за покритие в плитък съд. Оваляйте горещите чуроси в сместа, докато се покрият напълно.
Съвети
- Чуросите се сервират най-добре топли и пресни. Насладете се на тях с богат шоколадов сос или дулсе де лече за потапяне.
- Не препълвайте кошницата на фритюрника, тъй като чуросите се нуждаят от пространство за равномерно изпичане.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.