Свински Джолан с Мед и Дижонска Горчица в Еър Фрайър

от | май 8, 2023 | Рецепти, Рецепти за еър фрайър, Рецепти със свинско | 0 коментари

джолан с горчица и мед по полски приготвен в еър фрайър
Насладете се на хрупкавата, златиста кожа и крехкото месо на превъзходния свински джолан, приготвен до съвършенство във въздушен фритюрник. Това традиционно ястие, вдъхновено от немската кухня, е не само празник за вкусовите ви рецептори, но и хранителен стимул с протеини, цинк, селен и желязо. Възможността на фритюрника да сведе до минимум излишните мазнини в тази рецепта я прави по-здравословен избор за основно ястие във фурна, което със сигурност ще накара всеки да поиска още.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 40 минути
Време за мариноване 2 hours
Общо Време 2 hours 55 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Германска, Полска
Порции 3
Калории 400 kcal

Продукти
  

  • 700 г свински джолан до кг в зависимост от това колко може да съберете, трябва да има място за да се изпече добре.
  • 2 с. л. зехтин
  • 30 г едрозърнеста морска сол
  • 1 с. л. черен пипер на зърна счукан
  • 3 скилидки чесън смлян
  • 2 ч.л. семена от кимион
  • 1 ч.л. сушен майоран
  • 2 с. л. дижонска горчица
  • 200 мл ябълков сайдер или бира
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • 2 средно големи глави лук обелени и нарязани на четвъртинки
  • 200 г моркови обелени и нарязани на големи парчета
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 1 дафинов лист

Инструкции
 

  • Подсушете джолана с хартиени кърпи, като се уверите, че кожата е възможно най-суха. С помощта на остър нож набраздете кожата в ромбовидна форма, като внимавате да не врязвате в месото.
  • В малка купа смесете зехтина, едрата морска сол, счуканите зърна черен пипер, счукания чесън, кимиона и сушения майоран. Втрийте сместа равномерно по целия джолан, включително и по набраздената кожа. Оставете джолана да се маринова в хладилника за поне 2 часа, а най-добре за цяла нощ.
  • Загрейте еър фрайъра на 180°C (356°F).
  • В малка тенджера смесете дижонската горчица, бирата, меда и ябълковия оцет. Варете на среден огън в продължение на 5 минути, като разбърквате от време на време, докато глазурата леко се сгъсти. Оставете настрана.
  • Поставете нарязаните на четвъртинки лук и парчета моркови в кошницата на фритюрника, заедно с розмарина, мащерката и дафиновия лист. Пържете зеленчуците на въздух в продължение на 10 минути или докато леко омекнат.
  • Поставете маринованият джолан върху зеленчуците в кошницата на фритюрника, като се уверите, че страната с кожата е обърната нагоре. Гответе на 190°C за 20 минути.
  • Намажете го с приготвената глазура, след което продължете да готвите още 20 минути или докато вътрешната температура на свинското бутче достигне 75°C (167°F).
  • След като се сготви, оставете джолана да почине за 5-10 минути, за да може соковете да се разпределят отново. Нарежете месото и го поднесете заедно със сготвените зеленчуци.
Ключови думи джолан, Еър Фрайър, свинско