Свински Джолан с Мед и Дижонска Горчица в Еър Фрайър
Насладете се на хрупкавата, златиста кожа и крехкото месо на превъзходния свински джолан, приготвен до съвършенство във въздушен фритюрник. Това традиционно ястие, вдъхновено от немската кухня, е не само празник за вкусовите ви рецептори, но и хранителен стимул с протеини, цинк, селен и желязо. Възможността на фритюрника да сведе до минимум излишните мазнини в тази рецепта я прави по-здравословен избор за основно ястие във фурна, което със сигурност ще накара всеки да поиска още.
Продукти
- 700 г свински джолан до кг в зависимост от това колко може да съберете, трябва да има място за да се изпече добре.
- 2 с. л. зехтин
- 30 г едрозърнеста морска сол
- 1 с. л. черен пипер на зърна счукан
- 3 скилидки чесън смлян
- 2 ч.л. семена от кимион
- 1 ч.л. сушен майоран
- 2 с. л. дижонска горчица
- 200 мл ябълков сайдер или бира
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. ябълков оцет
- 2 средно големи глави лук обелени и нарязани на четвъртинки
- 200 г моркови обелени и нарязани на големи парчета
- 2 стръка пресен розмарин
- 2 стръка прясна мащерка
- 1 дафинов лист

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.