Домашен Барбекю Сос

от | май 28, 2023 | Сосове | 0 коментари

Създаден с перфектен баланс между сладост, пикантност и опушеност, този сос ще преобрази месото на скара, превръщайки го в звездата на следващото ви готвене. След като опитате тази домашна версия, никога няма да искате да се върнете към купените от магазина продукти.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Сосове
Кухня Американска
Порции 15
Калории 180 kcal

Продукти
  

  • 200 г кафява захар
  • 250 мл кетчуп за предпочитане домашен
  • 60 мл ябълков оцет
  • 60 мл сос Уорчестършир
  • 1 с.л. горчица за предпочитане домашна
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1/2 ч.л. лук на прах
  • 1/2 ч.л. чесън на прах

Инструкции

  • Смесете всички съставки в тенджера.
  • Разбъркайте сместа на среден огън, докато захарта се разтвори напълно.
  • Намалете котлона до минимум и оставете соса да къкри за около 15 минути, докато се сгъсти по ваш вкус.
  • Отстранете соса от котлона и го оставете да се охлади.
  • Съхранявайте соса за барбекю в херметически затворен съд в хладилника. Използвайте в рамките на 1-2 седмици за най-добър вкус.

Съвети

  • За по-пикантен барбекю сос добавете щипка лют червен пипер или малко лют сос.
  • Този сос може да се използва веднага, но вкусовете му ще се задълбочат, ако го оставите да престои в хладилника поне няколко часа, преди да го използвате.
  • Ако сосът е твърде гъст за вашия вкус, можете да го разредите с малко вода.
  • Този домашен сос за барбекю е идеален за месо на скара или печено, като ребра, пилешко и свинско. Чудесен е и за бургери, хотдог и дори като сос за потапяне на пържени картофи или лучени пръстени.
Ключови думи кетчуп, сос