Домашен Сос Бешамел

от | май 30, 2023 | Сосове | 0 коментари

сос бешамел рецепта
Открийте простотата и гъвкавостта на френската кухня с нашия домашен сос бешамел. Този луксозен кремообразен сос е лесен за приготвяне и придава прекрасно богатство на различни ястия. Със своята изискана смес от масло, брашно и мляко бешамелът е успокояващ вкус на Франция, който лесно можете да пресъздадете у дома.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Сосове
Кухня Френска
Порции 4
Калории 130 kcal

Продукти
  

  • 50 г несолено масло
  • 50 г универсално брашно
  • 500 мл мляко пълномаслено, затоплено
  • 1/2 ч.л сол
  • 1/4 ч.л бял пипер
  • щипка индийско орехче по желание

Съвети

  • Ключът към бешамел без бучки е млякото да се добавя постепенно и да се разбива през целия процес на готвене.
  • Сосът бешамел е основа за различни ястия, включително лазаня, макарони със сирене и крок мониер.
  • Можете да добавите допълнителни аромати към бешамела, като настърган кашкавал или горчица, за да създадете различни варианти на соса.
Ключови думи бешамел, бял сос, сос