Домашна Горчица

от | май 28, 2023 | Сосове | 0 коментари

Тази рецепта демистифицира изкуството на приготвянето на горчица, превръщайки го в лесно и приятно начинание. Кажете сбогом на купената от магазина горчица и приветствайте собствената си персонализирана, гурме подправка.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Време за Престой 2 days
Общо Време 2 days 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Международна
Порции 15
Калории 220 kcal

Продукти
  

Инструкции

  • В стъклен буркан смесете жълтите и кафявите синапени семена, оцета, водата и солта. Разбъркайте добре.
  • Покрийте буркана и го оставете да престои на стайна температура в продължение на 48 часа. Не забравяйте да разклащате буркана поне веднъж или два пъти на ден.
  • След 48 часа изсипете сместа в блендер. Добавете куркумата и чесъна на прах.
  • Блендирайте, докато постигнете желаната от вас консистенция. За по-гладка горчица блендирайте по-дълго. За по-зърнеста горчица блендирайте по-малко.
  • Опитайте горчицата. Ако е необходимо, добавете още сол, куркума или чесън на прах.
  • Прехвърлете горчицата в чист буркан. Тя може да се използва веднага, но ще се смекчи и сгъсти, ако я оставите да престои в хладилника няколко дни.
  • Съхранявайте горчицата в хладилника. Тя трябва да се съхранява в продължение на няколко месеца.

Съвети

  • За по-пикантна горчица увеличете количеството на кафявите синапени семена.
  • Първоначално горчицата ще бъде доста остра, но с времето ще се смекчи. Ако е твърде силна, когато я смесите за първи път, оставете я няколко дни в хладилника, за да се успокои.
  • Експериментирайте с различни видове оцет, за да промените деликатно вкуса на горчицата си.
  • Синапените семена могат да бъдат намерени в раздела за подправки в повечето хранителни магазини или онлайн.
Горчица е идеално допълнение за:
  • Сандвичи
  • Хот дог и колбаси
  • Маринати и глазури за меса
  • Дресинги за салати
  • Сосове за потапяне (напр. кренвирши, пилешки бутчета)
  • Различни рецепти, като яйца с горчица или риба/месо с горчица
Ключови думи горчица