Търсите бързо и лесно предястие или просто вскусно мезе? Тези хрупкави пилешки крилца от еър фрайър са вкусна и по-здравословна алтернатива на традиционните пържени крилца. Покрити в ароматна смес от брашно, чесън на прах, червен пипер и сол, тези крилца се изпичат до съвършенство само за 15 минути.
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Предястие
Кухня Американска
Порции 4
Калории 250 kcal

Продукти
  

Инструкции

  • Загрейте фритюрника си на 200°C
  • В голяма купа разбийте брашното, чесъна на прах, червения пипер и солта, докато се смесят добре.
  • Добавете пилешките крилца в купата и ги оваляйте в брашнената смес, докато се покрият равномерно.
  • Изтръскайте излишното брашно от крилцата.
  • Подредете пилешките крилца на един слой в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се допират едно до друго.
  • Пържете пилешките крилца на въздух в продължение на 15 минути, като ги обръщате по средата на пърженето, докато станат златистокафяви и хрупкави.
  • След като са готови, извадете пилешките крилца от фритюрника и ги оставете да се охладят за няколко минути, преди да ги сервирате.
  • Поднесете пилешките крилца с любимия си сос.

Съвети

  • Ако фритюрникът ви е по-малък, може да се наложи да приготвяте крилцата на порции.
  • Времето за готвене може да варира в зависимост от размера на пилешките крилца и мощността на фритюрника. Най-добре е да ги проверявате периодично, за да избегнете препичане или недопичане.
  • Можете да регулирате подправката според вкуса си, като добавите повече или по-малко от подправките.
Ключови думи Еър Фрайър, пилешко