Грейви Сос

от | юни 16, 2023 | Сосове, Популярни Рецепти | 0 коментари

Сос Грейви оригинална домашна рецепта
Насладете се на простото, но удовлетворяващо удоволствие от добре приготвения домашен сос "Грейви". Този ароматен, обилен сос, приготвен от любимото ви печено, ще превърне ястията ви в незабавна класика. Перфектен за заливане на печено месо, зеленчуци или за потапяне. Успех!
3 от една оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 5 минути
Общо Време 10 минути
Ястие Сосове
Кухня Американска
Порции 10
Калории 79 kcal

Продукти
  

  • 500 мл телешки бульон става и с кубчета телешки бульон
  • 6 с.л. брашно
  • 4 с.л. масло
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • дафинов лист по желание

Съвети

  • Сосът "Грейви" е универсална добавка към много ястия, включително печено месо, картофено пюре, и др.
  • Сосът може да се съхранява в херметически затворен съд в хладилника до 3-4 дни или да се замрази за по-дълго съхранение.
  • Ако сосът ви е твърде рядък, можете да го сгъстите, като го варите на слаб огън още няколко минути. Ако е твърде гъст, разредете го, като добавите още малко бульон или вода.
  • За вегетарианска версия можете да използвате зеленчуков бульон и олио или веганско масло вместо мазнина от тигана и масло.
Ключови думи грейви, сос