Гремолата
Гремолата - име, което е толкова екзотично, колкото и експлозията от вкусове, която внася в чинията ви! Тази гарнитура, създадена от прости и пресни съставки, е истинско доказателство за красотата на италианската кухня. Насладете се на вкусна смесица от пикантни, чеснови вкусотии с нашата лесна за приготвяне рецепта.
Продукти
- кората на 1 лимон
- 2 скилидки чесън смлени
- 30 г листа от магданоз нарязани на ситно
Съвети
- Гремолата е най-добре да се сервира прясна, но може да се съхранява в хладилник до един ден.
- За допълнителен вкус добавете към сместа малко ситно нарязан лют червен пипер.
- Задължително използвайте пресни съставки, за да постигнете най-добър вкусов профил.
- Гремолата традиционно се сервира с osso buco (задушени телешки джоланчета), но може да се използва и за гарниране на други меса, риба или зеленчуци. Освен това може да се смесва с паста или ризото, за да придаде свеж вкус.

Иво Караджов е изтъкнат гост-автор в Nutritionist.bg. Той притежава дълбоко вкоренена страст към сосовете, като съчетава традицията с иновациите, за да създаде уникални и запомнящи се вкусове.