Гремолата

от | сеп. 24, 2023 | Сосове | 0 коментари

Гремолата - име, което е толкова екзотично, колкото и експлозията от вкусове, която внася в чинията ви! Тази гарнитура, създадена от прости и пресни съставки, е истинско доказателство за красотата на италианската кухня. Насладете се на вкусна смесица от пикантни, чеснови вкусотии с нашата лесна за приготвяне рецепта.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Общо Време 5 минути
Ястие Сосове
Кухня Италианска
Порции 3
Калории 72 kcal

Продукти
  

  • кората на 1 лимон
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 30 г листа от магданоз нарязани на ситно

Инструкции

  • Започнете, като измиете добре лимона. С помощта на цедка или фино ренде изчистете кората на лимона в малка купа.
  • Обелете и смелете скилидките чесън. Добавете ги в купата с лимоновата кора.
  • Измийте листата на магданоза, подсушете ги и след това ги нарежете на ситно. Добавете нарязания магданоз в купата.
  • Разбъркайте съставките, докато се смесят добре. Вашата гремолата е готова за сервиране.

Съвети

  • Гремолата е най-добре да се сервира прясна, но може да се съхранява в хладилник до един ден.
  • За допълнителен вкус добавете към сместа малко ситно нарязан лют червен пипер.
  • Задължително използвайте пресни съставки, за да постигнете най-добър вкусов профил.
  • Гремолата традиционно се сервира с osso buco (задушени телешки джоланчета), но може да се използва и за гарниране на други меса, риба или зеленчуци. Освен това може да се смесва с паста или ризото, за да придаде свеж вкус.
Ключови думи сос