Гъби с Лук в Еър Фрайър
За тази лесна ререцепта ще са ви нужни няколко продукта и еър фрайър. Ако искате по-сочни гъби, ще се наложи да добавите една идея повече мазнина. Приятно готвене!
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 400 г гъби печурки, нарязани по дължина
- зехтин или масло
- 1 глава лук средна, нарязана на шайби
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- магданоз за украса
Инструкции
- Смесете в купа нарязаните гъби и лук със зехтина и подправките.
- Загрейте фритюрника на горещ въздух на 180° за 2-3 минути.
- Поставете гъбите с лук в еър фрайъра, като внимавате да оставяте място за свободното минаване на горещия въздух.
- Пържете за 10-12 минути, като проверявате и разбърквате през няколко минути.
- Може да сервирате гъбите с любимото ви основно ястие.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.