рецепта за халуми в еър фрайър
Сбогувайте се с мазните пръски и се поздравете с лесно готвене без мръсотия. Само за няколко минути във вашия фритюрник блокчетата халуми ще се превърнат в хрупкави, апетитни изкушения, които са идеални за гарнитура, предястие или дори за уникална гарнитура за салата.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Вегетарианска, Гарнитура
Кухня Средиземноморска
Порции 4
Калории 400 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 250 г халуми нарязано на филийки с дебелина 1 см
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 1 ч.л. риган сушен
  • 1 ч.л. червен пипер пушен
  • 1 лимон обелен и изцеден

Инструкции

  • Загрейте еър фрайъра на 200°C.
  • В купа смесете зехтина, ригана, червения пипер и лимоновата кора.
  • Намажете филийките халуми със сместа от зехтин от двете страни.
  • Подредете халумито в кошницата на фритюрника на горещ въздух, като внимавате да не се припокриват.
  • Гответе за 5 минути, след което обърнете филийките.
  • Продължете да готвите за още 5 минути или докато халуми стане златисто и хрупкаво.
  • Полейте с лимонов сок непосредствено преди сервиране.

Съвети

  • Халуми може да се сервира с дип като цацики или хумус за допълнителен вкус.
  • Ако сиренето покафенява твърде бързо, намалете температурата на фритюрника с 20 градуса.
  • Това ястие се съчетава чудесно със свежа салата или като уникално допълнение към дъска с колбаси.
  • Хрупкавият и солен вкус на пърженото на въздух халуми пасва добре със свеж, пикантен дип на основата на кисело мляко или с пикантна домашна доматена салца.
Ключови думи Еър Фрайър, халуми