Италиански Доматен Сос за Пица

от | авг. 1, 2023 | Сосове | 0 коментари

Италиански Доматен Сос за Пица
Разгърнете автентичния вкус на Италия в кухнята си с нашия домашен сос за пица. Тази основна подправка, пълна с богати домати и ароматни билки, е сърцето на всяка отлична пица. Намажете с него основата за пица, за да получите пикантно, солено благо, което ще направи домашните ви пици вкусни, сякаш са излезли направо от традиционна италианска пицария.
няма оценка
Приготвяне 20 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 30 минути
Ястие Сосове
Кухня Италианска
Порции 16
Калории 50 kcal

Продукти
  

  • 1 кутия 400 г смачкани домати
  • 2 скилидки чесън смлян
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. сушен риган
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук малка глава нарязана на ситно

Инструкции

  • Загрейте зехтина в тенджера на средна температура. Добавете лука и чесъна и ги задушете, докато лукът стане прозрачен.
  • В тенджерата се добавят натрошените домати, след това захарта, солта, пиперът и риганът.
  • Намалете температурата на котлона до минимум и оставете соса да къкри за около 15-20 минути или докато се сгъсти до желаната от вас консистенция.
  • Опитайте соса и коригирайте подправките, ако е необходимо.
  • Оставете соса да изстине, преди да го използвате върху пицата. Остатъците от соса можете да съхранявате в херметически затворен съд в хладилника до една седмица.

Съвети

Най-добри храни, които да поднесете със соса за пица:
Пица, разбира се!
  • Като сос за потапяне на тестени пръчици или пръчици със сирене
  • За намазване на сандвич
  • Като основа за ястия с паста
  • Използва се в пълнени чушки или други подобни рецепти.
Ключови думи сосове