Кафяв Сос

от | окт. 2, 2023 | Сосове | 0 коментари

Обгърнете вкусовите си рецептори с одеяло от пикантна наслада с нашата лесна рецепта за кафяв сос. Наситен с богати, сърдечни вкусове, този копринен сос ще превърне ястията ви от ежедневни в необикновени само с едно капване.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 15 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Сосове
Кухня Американска
Порции 10
Калории 100 kcal

Продукти
  

  • 30 г несолено масло
  • 30 г универсално брашно
  • 500 мл бульон от говеждо месо
  • sол и черен пипер на вкус
  • 1/2 ч.л. лук на прах
  • 1/2ч.л. чесън на прах

Инструкции

  • Разтопете маслото в тенджера на средна температура.
  • Поръсете брашното, като бъркате непрекъснато, докато се получи паста.
  • Продължете да готвите и разбърквате още минута, за да премахнете вкуса на суровото брашно.
  • Постепенно налейте говеждия бульон, като продължавате да бъркате, за да няма бучки в сместа.
  • Добавете лука на прах, чесъна на прах, солта и черния пипер. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят добре.
  • Оставете сместа да къкри, като разбърквате от време на време, докато се сгъсти до желаната от вас консистенция.
  • Сервирайте соса горещ върху избраното от вас ястие или го съхранявайте в хладилника за по-късна употреба.

Съвети

  • Сосът ще продължи да се сгъстява, докато се охлажда. Ако стане прекалено гъст, можете да го разредите с малко бульон или вода, когато го подгрявате отново.
  • За вегетарианска версия използвайте зеленчуков бульон вместо говежди бульон.
  • Кафявият сос традиционно се сервира с меса, картофено пюре и йоркширски пудинг. Въпреки това той е достатъчно универсален, за да се съчетае добре с много ястия, включително ориз, зеленчуци и дори сандвичи.
Ключови думи сос