Канадски Дресинг (Путин)

от | сеп. 29, 2023 | Сосове | 0 коментари

Пригответе се да се потопите в сърцето на канадската кухня с нашата рецепта за сос Poutine! Тази богата, пикантна смес е тайният сос, който вдъхва живот на емблематичното ястие путин, превръщайки обикновената чиния с пържени картофи и кашкавал в задоволително за душата ястие.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 20 минути
Общо Време 25 минути
Ястие Дресинг
Кухня Канадска
Порции 3
Калории 228 kcal

Продукти
  

  • 60 г несолено масло
  • 60 г универсално брашно
  • 500 мл бульон от говеждо месо с ниско съдържание на натрий
  • 2 скилидки чесън смлени
  • Сол и черен пипер на вкус

Инструкции

  • Разтопете маслото в тенджера на средна температура.
  • Прибавете брашното и продължете да бъркате, докато сместа придобие златистокафяв цвят.
  • Добавете нарязания на ситно чесън и бъркайте още 30 секунди, докато стане ароматен.
  • Бавно налейте говеждия бульон, като непрекъснато разбивате, за да предотвратите образуването на бучки.
  • Продължете да готвите соса на среден огън, като разбърквате редовно, докато се сгъсти до желаната от вас консистенция.
  • Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Съвети

  • Ако сосът е твърде гъст, можете да го разредите с още малко бульон или вода.
  • Сосът за путин може да се съхранява в хладилника до една седмица. Затопляйте го бавно на слаб огън, като добавяте малко вода, ако е необходимо.
  • Перфектният партньор за путин, този сос се съчетава чудесно с хрупкави картофки и пискливи сирена, което прави едно наистина успокояващо и разпускащо ястие. Но не се ограничавайте - този сос е чудесен и за печени меса, картофено пюре и други.
Ключови думи дресинг