карамелизиран лук в еър фрайър
Открийте съблазнителните вкусове на лука както никога досега! Този лук във фритюрник на горещ въздух е кулинарна наслада, постигайки красив баланс между нежна мекота и хрупкаво съвършенство. Подобрете бургерите, сандвичите и салатите си с това златисто-кафяво лакомство или го включете в любимите си ястия за незабравим прилив на вкус.
няма оценка
Приготвяне 5 минути
Готвене 10 минути
Общо Време 15 минути
Ястие Гарнитура
Кухня Американска
Порции 2
Калории 200 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 1 голяма глава лук нарязана на филийки (Забележка: Лукът ще се свие по време на процеса на карамелизиране)
  • 15 мл масло от авокадо или зехтин екстра върджин
  • 5 мл подправка по избор тук е използвана: универсална подправка Vegeta
  • щипка сол и черен пипер или на вкус по избор

Инструкции

  • Нарежете лука на тънки филийки или според предпочитанията си.
  • Загрейте еър фрайъра на 190°C за 3 минути.
  • В голяма купа смесете нарязания лук, олиото, подправките, солта и пипера (ако използвате). Разбъркайте добре, за да се уверите, че лукът е равномерно покрит.
  • Прехвърлете лука в кошницата/тавата на фритюрника на горещ въздух. За най-добри резултати ги поставете директно върху тавата/кошницата. Като алтернатива можете да застелете тавата с пергаментова хартия или да използвате пергаментова хартия, предназначена за ер фраер.
  • Разпределете лука в кошницата, като се уверите, че е на един слой и не се припокрива.
  • Използвайте режима на фрайъра при 190°C за 10 минути, като обръщате лука на средата на пътя или докато придобие желания карамелизиран вид.

Съвети

  • С този лук може да се гарнират бургери, хотдог или слайдери.
  • Използвайте като добавка за пица.
  • Включете сотирания лук в ястия с паста.
  • Добавете ги към брускети и ги покрийте със сирене за допълнителен вкус.
  • Включете го във фритата.
  • Поръсете върху сандвич със сирене на скара, за да подобрите вкуса му.
  • Смесете го в салати.
Ключови думи Еър Фрайър, лук