Пухкав Кекс с Ванилия в Еър Фрайър

от | май 10, 2023 | Рецепти, Рецепти за десерти, Рецепти за еър фрайър | 0 коментари

класически кекс в еър фрайър
Подобрете репертоара си от десерти с класически ванилов кекс във въздушен фритюрник - десерт, който съчетава вкус и практичност. Въздушният фритюрник е в центъра на вниманието, като намалява употребата на мазнини и предлага съвременен подход към печенето, получавайки божествено и пухкав кекс, който със сигурност ще ви се хареса.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 30 минути
Общо Време 45 минути
Ястие Вегетарианска, Десерт
Кухня Американска, Британска
Порции 8
Калории 315 kcal

Продукти
  

  • 150 г универсално брашно пресято
  • 150 г кристална захар
  • 75 г несолено масло омекотено на стайна температура
  • 100 мл мляко краве мляко, със стайна температура
  • 2 яйца големи, със стайна температура
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/4 ч.л. сол

Инструкции
 

  • Загрейте въздушния фритюрник на 160°C (320°F) и подгответе и форма за кекс, като я намажете с масло и я застелете с пергаментова хартия.
  • В голяма купа смесете омекотеното несолено масло и кристалната захар, докато станат леки и пухкави. Това трябва да отнеме около 3-4 минути, като използвате ръчен миксер или миксер на стойка, снабден с приставка с гребло.
  • Добавете яйцата, едно по едно, към сместа от масло и захар, като разбърквате добре след всяко добавяне. Не забравяйте да остържете стените на купата, ако е необходимо.
  • Прибавете екстракта от ванилия и разбъркайте, докато се получи добра комбинация.
  • В отделна купа разбийте заедно пресятото универсално брашно, бакпулвера и солта.
  • Постепенно добавете брашнената смес към маслената смес, като редувате с млякото, започвайки и завършвайки с брашнената смес. Разбъркайте, докато се съединят, като внимавате да не разбъркате прекалено много тестото.
  • Изсипете тестото в подготвената форма за кекс, като загладите горната част с шпатула.
  • Внимателно поставете формата за кекс в предварително загрятата фурна и печете 25-30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста.
  • След като кексът е готов, внимателно извадете тавичката от фритюрника с помощта на ръкавици за готвене или щипци и оставете кекса да се охлади в тавичката за около 10 минути.
  • Внимателно прокарайте нож по краищата на кекса, за да го разхлабите, след което го извадете върху решетка, за да се охлади напълно.

Съвети

  • Уверете се, че съставките са на стайна температура, преди да започнете рецептата, тъй като това помага за равномерното разбъркване и по-добрата текстура.
  • Ако вашият фритюрник на горещ въздух има подвижна решетка, можете да поставите формата за торта директно върху решетката. В противен случай поставете термоустойчив поднос в кошницата на фритюрника, преди да поставите тавата за торта върху нея.
  • Чувствайте се свободни да персонализирате кекса си, като добавите любимите си смеси, например шоколадови стърготини или ядки, или като използвате екстракт с различен вкус, например бадем или лимон.
Ключови думи Еър Фрайър, кекс