класически кекс в еър фрайър
Подобрете репертоара си от десерти с класически ванилов кекс във въздушен фритюрник - десерт, който съчетава вкус и практичност. Въздушният фритюрник е в центъра на вниманието, като намалява употребата на мазнини и предлага съвременен подход към печенето, получавайки божествено и пухкав кекс, който със сигурност ще ви се хареса.
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 30 минути
Общо Време 45 минути
Ястие Вегетарианска, Десерт
Кухня Американска, Британска
Порции 8
Калории 315 kcal

Продукти
  

  • 150 г универсално брашно пресято
  • 150 г кристална захар
  • 75 г несолено масло омекотено на стайна температура
  • 100 мл мляко краве мляко, със стайна температура
  • 2 яйца големи, със стайна температура
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/4 ч.л. сол

Съвети

  • Уверете се, че съставките са на стайна температура, преди да започнете рецептата, тъй като това помага за равномерното разбъркване и по-добрата текстура.
  • Ако вашият фритюрник на горещ въздух има подвижна решетка, можете да поставите формата за торта директно върху решетката. В противен случай поставете термоустойчив поднос в кошницата на фритюрника, преди да поставите тавата за торта върху нея.
  • Чувствайте се свободни да персонализирате кекса си, като добавите любимите си смеси, например шоколадови стърготини или ядки, или като използвате екстракт с различен вкус, например бадем или лимон.
Ключови думи Еър Фрайър, кекс