Пилешка Кесадия в Еър Фрайър
Това е безпроблемна комбинация от сочно пилешко месо, живи зеленчуци и сирене чедър, всичко това затворено в идеално хрупкава тортила. Приготвена до съвършенство във фритюрник на горещ въздух, тази рецепта е по-здравословен вариант на любимото ви мексиканско удоволствие, което ще искате да приготвяте отново и отново!
Екипировка
- 1 еър фрайър
Продукти
- 4 тортили
- 400 г пилешки гърди нарязани на малки кубчета
- 1 чушка тънко нарязана
- 1 глава лук нарязана на тънки филийки
- 200 г настъргано сирене сос от сирене начо или чедър
- 2 с. л. олио зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. чили на прах
- 1 ч.л. чесън на прах
Инструкции
- Загрейте тиган на среден огън, добавете една с.л. олио, след което добавете нарязаното на кубчета пилешко месо. Гответе, докато престане да бъде розово.
- Добавете нарязаните чушки и лук в тигана, след което подправете със сол, черен пипер, кимион, чили на прах и чесън на прах. Гответе, докато зеленчуците омекнат, а пилешкото месо е напълно готово.
- Разположе една тортила, поръсете равномерно една четвърт от сиренето върху половината от нея, след което разпределете една четвърт от пилешкото и зеленчуковата смес върху сиренето. Сгънете тортилата на половина.
- Повторете горната стъпка с останалите тортили и плънката.
- Намажете всяка страна на кесадилите с останалото масло, след което ги поставете във фритюрника. Гответе на 200°C за 4 минути от всяка страна или докато тортилите станат златистокафяви и сиренето се разтопи.
Съвети
- Можете да добавите любимите си зеленчуци или дори малко боб или царевица към пълнежа, за допълнителни фибри.
- Може да ги поднесете с гарнитура от салса, гуакамоле и заквасена сметана за истинско мексиканско удоволствие.
- Ако по време на готвенето кесадилите се отворят, можете да използвате клечка за зъби, за да ги задържите затворени, само не забравяйте да я отстраните преди сервиране.

Васил, който през деня е усърден инженер по телекомуникации, вечер открива истинската си страст в кухнята. Непрекъснатото му кулинарно изследване на вкусове и техники подчертава стойността му за екипа на nutritionist.bg.