Кесадия в еър фрайър с пилешко месо
Това е безпроблемна комбинация от сочно пилешко месо, живи зеленчуци и сирене чедър, всичко това затворено в идеално хрупкава тортила. Приготвена до съвършенство във фритюрник на горещ въздух, тази рецепта е по-здравословен вариант на любимото ви мексиканско удоволствие, което ще искате да приготвяте отново и отново!
няма оценка
Приготвяне 10 минути
Готвене 7 минути
Общо Време 17 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Мексиканска
Порции 4
Калории 350 kcal

Екипировка

  • 1 еър фрайър

Продукти
  

  • 4 тортили
  • 400 г пилешки гърди нарязани на малки кубчета
  • 1 чушка тънко нарязана
  • 1 глава лук нарязана на тънки филийки
  • 200 г настъргано сирене сос от сирене начо или чедър
  • 2 с. л. олио зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. чили на прах
  • 1 ч.л. чесън на прах

Инструкции

  • Загрейте тиган на среден огън, добавете една с.л. олио, след което добавете нарязаното на кубчета пилешко месо. Гответе, докато престане да бъде розово.
  • Добавете нарязаните чушки и лук в тигана, след което подправете със сол, черен пипер, кимион, чили на прах и чесън на прах. Гответе, докато зеленчуците омекнат, а пилешкото месо е напълно готово.
  • Разположе една тортила, поръсете равномерно една четвърт от сиренето върху половината от нея, след което разпределете една четвърт от пилешкото и зеленчуковата смес върху сиренето. Сгънете тортилата на половина.
  • Повторете горната стъпка с останалите тортили и плънката.
  • Намажете всяка страна на кесадилите с останалото масло, след което ги поставете във фритюрника. Гответе на 200°C за 4 минути от всяка страна или докато тортилите станат златистокафяви и сиренето се разтопи.

Съвети

  • Можете да добавите любимите си зеленчуци или дори малко боб или царевица към пълнежа, за допълнителни фибри.
  • Може да ги поднесете с гарнитура от салса, гуакамоле и заквасена сметана за истинско мексиканско удоволствие.
  • Ако по време на готвенето кесадилите се отворят, можете да използвате клечка за зъби, за да ги задържите затворени, само не забравяйте да я отстраните преди сервиране.
Ключови думи Еър Фрайър, кесадиля, кесадия