Кюфтета от Биволска Кайма В Еър Фрайър

от | юни 12, 2023 | Рецепти за Мултикукър, Еър Фрайър Кайма, Рецепти за Еър Фрайър | 0 коментари

Искали ли сте някога да опознаете богатия и силен вкус на биволското? Тази рецепта за кюфтета в еър фрайър, е идеалното въведение! Използвайки смляно биволско месо, ние създаваме сочни, крехки кюфтета, които са изненадващо лесни за приготвяне..
няма оценка
Приготвяне 15 минути
Готвене 12 минути
Общо Време 27 минути
Ястие Основно Ястие
Кухня Азиатска
Порции 5
Калории 240 kcal

Продукти
  

  • 450 кайма от биволско
  • 125 г галета
  • 60 мл мляко пълномаслено, охладено
  • 1 глава лук около 75 г, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън смлени
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер

Инструкции

  • В голяма купа смесете каймата, галетата, млякото, лука, чесъна, яйцето, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато всички съставки се разпределят равномерно.
  • Оформете от сместа малки кюфтета с дебелина около 1.5 - 2 см. От тази смес трябва да се получат около 6-7 кюфтета.
  • Загрейте въздушния фритюрник на 200°C.
  • Подредете кюфтетата в кошницата на фритюрника, като внимавате да не се допират.
  • Гответе в продължение на 12 минути или докато кюфтетата покафенеят и се изпекат.
  • Сервирайте горещи и се наслаждавайте!

Съвети

  • За по-гладка текстура можете да обработите лука и чесъна в кухненски робот, преди да ги добавите към сместа.
  • Не прекалявайте с разбъркването на сместа за кюфтета, тъй като това може да доведе до твърди кюфтета.
  • Тези кюфтета от биволско се съчетават отлично с пикантен доматен сос или кремообразен сос.
  • Месото от бивол е по-постно от говеждото и може да изсъхне бързо, затова е изключително важно да не препържвате кюфтетата. Не забравяйте да ги проверите след 9 минути. Моите кюфтета на 12-тата минути изглеждаха както е показано на снимката и си помислих, че ще сухи, но това не беше така. Бяха изключително сочни. 
Ключови думи биволско, Еър Фрайър, кайма