Кленов Сироп

от | юли 31, 2023 | Сосове | 0 коментари

Домашна рецепта за кленов сироп
Разкрасете масата си за закуска с нашия вкусен кленов сироп. Тази класическа северноамериканска подправка, известна с дълбокия си, сладък и леко опушен вкус, е универсално удоволствие. Независимо дали го използвате като топинг за палачинки и гофрети, подсладител за печене или глазура за солени ястия, това е рецепта, която излъчва уют и топлина.
няма оценка
Готвене 20 минути
Общо Време 20 минути
Ястие Сосове
Кухня Американска
Порции 20
Калории 260 kcal

Продукти
  

  • 200 г бяла захар
  • 60 мл кафява захар
  • 250 мл вода
  • 1/4 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1/4 ч.л. екстракт от клен

Инструкции

  • В тенджера смесете бялата захар, кафявата захар и водата.
  • Оставете сместа да заври на средна температура, като разбърквате, докато захарта се разтвори напълно.
  • След като започне да кипи, намалете котлона и оставете сиропа да къкри за около 10-15 минути, докато леко се сгъсти.
  • Свалете тенджерата от котлона и разбъркайте екстрактите от ванилия и клен.
  • Оставете сиропа да се охлади напълно, преди да го прехвърлите в чист буркан или бутилка. Той може да се съхранява в хладилника до един месец.

Съвети

  1. Този домашно приготвен сироп ще бъде по-рядък от кленовия сироп, купен в магазина.
  2. Ако искате по-гъста консистенция, можете да го варите по-дълго, но внимавайте да не го изгорите.
Най-добри храни, които да сервирате с кленов сироп:
  • Палачинки или гофрети
  • Овесени ядки или овесена каша
  • Печени изделия, като мъфини и понички
  • Като глазура за шунка, сьомга или други меса
  • Заливане на печени кореноплодни зеленчуци.
Ключови думи сладък сос