Кокосов Къри Сос
Открийте душата на тропическата кухня с нашия лесен за приготвяне кокосов къри сос. Неговите топли подправки, сочно кокосово мляко и омагьосващ аромат могат да превърнат и най-простото ястие във възвишено пиршество от вкусове.
Продукти
- 400 мл кокосово мляко неподсладено
- 2 с.л. къри на прах
- 1 средно голяма глава лук нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън смлени
- 1 с.л. джинджифил настърган
- 1 с.л. растително масло
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. захар по избор
- 100 мл вода
Съвети
- За да получите по-гладък сос, можете да го пасирате с пасатор или с обикновен блендер, след като се охлади малко. Не забравяйте да бъдете внимателни, когато пасирате горещи течности.
- Кокосовият къри сос е универсален и се съчетава чудесно с широк спектър от ястия. Можете да го излеете върху месо на скара или печено, зеленчуци, тофу и дори да го смесите в ястия с ориз или юфка.
- Кокосовият къри сос се съчетава чудесно с пилешко месо, скариди и тофу. Фантастичен е и в комбинация със задушени зеленчуци и дори може да се смеси с ориз или юфка за бързо и ароматно ястие.

Отдадена съм на теми, свързани с микробиологията, храненето, диетите и приготвянето на здравословни ястия. Вярвам, че разбирането на науката зад храната, която ядем, е от съществено значение за поддържането на здравословен начин на живот. Стремя се да споделям знанията и страстта си с другите чрез своите публикации.